TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 22 mar 2019, 01:07

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
Post: 15 mar 2019, 22:32 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4278
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Kupiłem czytnik kodów kreskowych Datalogic Gryphon GD4130 i kupa. Myślałem, że podłączę do usb i po sprawie. Okazuje się, że nie. Jak ktoś ma zamiar kupować, to lepiej niech kupi w sklepie, w którym od razu, to odpalą.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 mar 2019, 02:39 
Offline

Rejestracja: 14 maja 2013, 20:32
Posty: 819
Lokalizacja: Tychy
To jakiś stary temat ? Myślałem że masz czytnik.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 mar 2019, 02:46 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1813
Noc jest, idź spać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 mar 2019, 05:01 
Offline

Rejestracja: 14 maja 2013, 20:32
Posty: 819
Lokalizacja: Tychy
U Ciebie tak u mnie nie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 mar 2019, 09:02 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4278
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Czy ktoś z was kupował czytnik kodów kreskowych i samodzielnie go uruchamiał?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 mar 2019, 09:27 
Offline

Rejestracja: 14 lip 2016, 11:53
Posty: 103
Ja, ale w połączeniu z systemem kas fiskalnych i komputerami. Programuje się je odczytując kody kreskowe, proste gdy już się zrozumie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 mar 2019, 14:05 
Offline

Rejestracja: 14 maja 2013, 20:32
Posty: 819
Lokalizacja: Tychy
Ja mam podłączony i działający od trzech lat. Przecież mówiłeś że masz czytnik kodów ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 mar 2019, 15:27 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4278
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Mówiłem, że kupię, a nie że mam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 mar 2019, 21:21 
Offline

Rejestracja: 28 wrz 2018, 21:48
Posty: 9
Ja instalowalem jakiś czas temu samodzielnie do cx100 . Też miałem trochę problem bo poprzedni 4400 który mam w cyflex f900 instaluje się bez przeszkod a 4100 3 dni walczyłem. Do jakiej maszyny chcesz go podlaczyc. Opisz problem to postaram się pomóc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 mar 2019, 22:06 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4278
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Do Cyflexa S. Czyli podobna maszyna. Jaki model? Czy jest w pełni zintegrowany, czy działa jako klawiatura?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 mar 2019, 22:33 
Offline

Rejestracja: 28 wrz 2018, 21:48
Posty: 9
Działa w pełni automatycznie jako port com bo tego wymaga maszyna. Mam procedurę ktora ustawia wymagany prefix i suffix w dwóch specjalnie przygotowanych kodach kreskowych . Normalnie trzeba troche wiecej poklikac ale troche podzwonilem i ktos uprzejmy mi to przygotowal bo sprzedawca nie mial pojecia o produkcie ktory sprzedawal a powinien swiadczyc wsparcie techniczne .Musisz zobaczyć pod jakim portem zainstalował się czytnik w menadżerze urządzeń i taki sam port ustawić w panelmacu. Umieszcze te dwa kody kreskowe w poniedzialek. Ustaw kodowanie na etykiety code39 .Jak je zeskanujesz to przygotuj program o takiej samej nazwie jak na etykiecie (ciąg liter i cyfr bez spacji i innych znakow ). Uruchom panelmaca, wybierz tryb otwierania programow z kodu kreskowego brc ( 3 od gory) i zeskanuj kod. Jeżeli wywali błąd to źle ustawiony port a jak będą komunikaty na czerwono to albo nie poprawny folder wskazałes albo nieprawidłowe znaki użyłeś ale to już jak przebrniesz przez pierwsza część.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 mar 2019, 22:50 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4278
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
A jaki konkretnie model skanera kupiłeś?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 mar 2019, 23:19 
Offline

Rejestracja: 28 wrz 2018, 21:48
Posty: 9
Mam dwa bezprzewodowe. Gbt 4400 i gbt4100 . Nie ma znaczenia model tylko ważne jest prawidłowe ustawienie wymaganych parametrów. Wszystkie datalogic powinny bez problemu działać .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group