TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 27 mar 2019, 01:53

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: 12 sty 2019, 14:20 
Offline

Rejestracja: 05 lut 2016, 18:52
Posty: 120
Czy ktoś z Szanownych Kolegów posiada taka okleiniarkę??
Mam problem na wałkiem kolejowym, mianowicie klej spływa z wałka i robi się taki kręcący lej.
Ten nadmiar wypływa wypływa aż za to naczynie przeznaczone do odpływu kleju. Kleje jowatem 280.50. Czy ktoś może używa innego kleju ??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 sty 2019, 14:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 maja 2013, 20:59
Posty: 738
Lokalizacja: Szczytno
Zawód: Stolarz
Zadzwoń do serwisanta Cehisy z Poznania Cehpol, złoty człowiek 90 % rozwiązuje przez telefon.
Paweł 660408838

Tylko dzwoń w poniedziałek niech się człowiek zresetuje ;-)

_________________
Bądź sobą. Wszyscy inni są już zajęci. Oscar Wilde.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 sty 2019, 16:44 
Offline

Rejestracja: 19 mar 2016, 15:48
Posty: 19
Lokalizacja: Mazowieckie
Specjalizacja: Z płyty, szafy i kuchnie
witam.

posiadam w/w sprzęt. moim skromnym zdaniem, przyczyna może być w samym kleju. tu się sprawdza klej do wolnego posuwu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 sty 2019, 17:25 
Offline

Rejestracja: 05 lut 2016, 18:52
Posty: 120
Anioł, Cehpol mi ją serwisuje, Paweł ma przyjechać. Zamówiłem serwis i czekam. Kombinuje sam co może być. Myśle ze może to być wina kleju ale tez nie jestem pewien. Wymieniłem grzałkę patronowa przy wałku i teraz spływa tak ze nie mogę pracować, przed wymiana było to do zniesienia. Jarsy jaki dokładnie masz
klej??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 sty 2019, 20:13 
Offline

Rejestracja: 19 mar 2016, 15:48
Posty: 19
Lokalizacja: Mazowieckie
Specjalizacja: Z płyty, szafy i kuchnie
używam Dorus 611. ustawiony na 183 stopnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 sty 2019, 21:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 803
Lokalizacja: K/ Krakowa
Myślę że masz zimno na warsztacie i musisz wydłużyć czas zanim uruchomisz walki a agregat osiągnie temperaturę. U mnie też tak się dzieje co prawda przy zupełnie innej maszynie gdy temperatury spadają.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group