TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 22 mar 2019, 03:43

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 746 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 27 paź 2018, 12:00 
Offline

Rejestracja: 16 sty 2018, 01:09
Posty: 268
Jak zrobisz sobie ze skryptem pokaz-ukryj, to będzie działać z obrzeżem.
Zobacz jak to jest zrobione w szafie z biblioteki sevrolla, tam sa wykorzystane skrypty.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 27 paź 2018, 12:27 
Offline

Rejestracja: 26 lut 2015, 16:03
Posty: 95
OK, ale skryptów nie ogarniam. Z jakiego źródła się ich uczyłeś?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 27 paź 2018, 13:23 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4278
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Myślę, że obrzeża się nie da, ale można to obejść. Wstawić dwa boki z obrzeżem takim i takim. Do nich dodać funkcję wyświetlania elementu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 27 paź 2018, 15:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 22:40
Posty: 655
Lokalizacja: olsztyn
Sprawdzone u zrodla tylko tak jak pbstol pidze da sie to zrobic


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 27 paź 2018, 15:34 
Offline

Rejestracja: 16 sty 2018, 01:09
Posty: 268
PBstol pisze:
Do nich dodać funkcję wyświetlania elementu.


Czyli skrypt Pokaz_ukryj?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 27 paź 2018, 16:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 592
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
Marcino 8-9 listopad jest szkolenie :-) będzie o tym :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 27 paź 2018, 16:21 
Offline

Rejestracja: 26 lut 2015, 16:03
Posty: 95
OK, będę na szkoleniu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 27 paź 2018, 16:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 592
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
No i super. Zostało jeszcze 6 miejsc na szkolenie :-) Kto zapisuje się następny ? MarekMitonski ? Pbstol ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 27 paź 2018, 16:50 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4278
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
SikMac pisze:
Czyli skrypt Pokaz_ukryj?


Tak. Otwórz szafy Sevrola i tam jest tego zastosowanie. Można dojść, jak to zostało użyte.
Bok co dochodzi może być bez makra. Ten co stoi z makrem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 29 paź 2018, 12:59 
Offline

Rejestracja: 16 sty 2018, 01:09
Posty: 268
marcino pisze:
OK, ale skryptów nie ogarniam. Z jakiego źródła się ich uczyłeś?


marcino, w pliku jest prosty projekt ze skryptem Pokaz_ukryj. Przejrzyj to sobie to może wyciągniesz jakieś wnioski, ja tak robiłem, żeby sie nauczyć.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 29 paź 2018, 17:35 
Offline

Rejestracja: 16 sty 2018, 01:09
Posty: 268
Często pojawia mi sie problem z automatycznym pozycjonowaniem elementów. Np. po zmianie ilości przegród są zle pozycjonowane, ale po otwarciu okna zmienne i zamknięciu go wszystko wskakuje na właściwe miejsce. Tez tak macie?


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 29 paź 2018, 17:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 592
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
otwarcie i zamknięcie okna zmienne , lub zmiana wymiaru , lub zmiana parametru wymusza ponowne przeliczenie sie forum. Jak używasz dużo Pokaz/Ukryj to jest to zjawisko całkowicie normalne. Ewenetualnie można trochę przerobić skrypt i wymuszać przeliczanie po każdym uruchomieniu skryptu. Wtedy to się nie dzieje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 29 paź 2018, 18:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 797
Lokalizacja: K/ Krakowa
Też tak mam ale trzeba nabrać nawyku by obliczenia wykonywać na danych pierwotnych (tych nie przeliczanych wcześniej) i program znika a jeśli się tak nie da to musisz zachować kolejność obliczeń bo te zostają wykonywane zgodnie z kolejnością formatek na liście po prawej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 29 paź 2018, 18:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 592
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
MirekMitonski jak masz facebooka to mamy tą taką fajną grupę :-) o Corpus. Nie mogę cię dodać i zaprosić bo nie jesteś w znajomych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 29 paź 2018, 21:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 22:40
Posty: 655
Lokalizacja: olsztyn
Adam rozwin mysl oprzerobce mojego ukochanego skryptu prosze


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 29 paź 2018, 21:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 592
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
w pokaz_ukryj.cps

masz w sekcji
begin
Show_hide_proc;
end

zmień na
begin
show_hide_proc;
E.recalcformula(nil);
end

Pytania zadawaj na grupie. Tu nie będziemy śmiecić. I Danio nie będzie widział i się wkurzał. Choć i tak się wkurzy że on nie ma do ukochanego PRO 100 takiej zajebistej grupy :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 29 paź 2018, 21:32 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4278
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Jak czyta, że w Coprusie aktualizacje są co miesiąc i szybkie odpowiedzi, to chciałby, żeby też z pro100 tak było.
Dlatego też zadaje pytania, dlaczego na forum nie ma nikogo z Ecru:) Wtedy mógłby bardziej bombardować :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 29 paź 2018, 21:37 
Offline

Rejestracja: 16 sty 2018, 01:09
Posty: 268
Lignumsoft, Skoro nie ma tego w oryginale skryptu, to podejrzewam że jest jakiś minus.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 29 paź 2018, 21:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 592
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
No cóż może nie wszyscy kochają swoją pracę, a może przez 1000 takich Daniów po prostu nie chcą by nic innego by nie robili :-)

SikMac nie do końca minus, jak masz bardzo słaby komputer to tak bo ciąge wszystko się przelicza, ale na normalnym sprzęcie idzie bez problemu. Dwa to że czegoś nie ma w oryginale nie oznacza że to minus - może to być np. ukryta funkcja specjalna. Jest jeszcze wiele rzeczy nie dodanych lub nawet nie pokazynych. Tworzymy właśnie super tajne skrypty do robienia wow. :twisted:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 29 paź 2018, 21:51 
Offline

Rejestracja: 16 sty 2018, 01:09
Posty: 268
Tylko nie za dużo, bo mój komputer tego nie wytrzyma. Jak będę musiał kupić nowy to już nie będzie kasy na 5-kę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 29 paź 2018, 22:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 22:40
Posty: 655
Lokalizacja: olsztyn
Ok dzieki Adam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 15 lis 2018, 22:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2016, 23:04
Posty: 104
Lokalizacja: Śląsk
Mam pytanie na Lignumsofta,do każdego okucia można dodać jego wagę,jest taka możliwość i do płyt? Chodzi mi o to że do każdego zlecenia małbym wagę gotowych mebli i wiedziałbym ile mogę wepchać do auta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 16 lis 2018, 06:13 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4278
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Są tacy, co meble sprzedają na mb. Już myślałem, że chcesz sprzedawać na kilogramy :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 16 lis 2018, 07:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 592
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
Chochej waga została dodana przyszłościowo ale obecnie nie jest nigdzie zliczana.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 16 lis 2018, 09:07 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4278
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Masz m2 płyty. Pomnóż razy kg i będzie masa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 16 lis 2018, 10:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2016, 23:04
Posty: 104
Lokalizacja: Śląsk
ok bedę liczył na przyszłość.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 746 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group