TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 17 cze 2019, 07:34

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1194 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następna
Autor Wiadomość
Post: 06 sty 2019, 16:32 
Offline

Rejestracja: 15 maja 2016, 09:23
Posty: 32
Spoczko, rozumiem, widziałem takie rozwiązania w korpusach z Corwin'a.
Problem tylko w stosowaniu takich elementów, że są bardzo malutkie i łatwo je zgubić, np przy rozgrupowaniu.

Ciekawy jestem jak wygląda korpus z wręgami importowany z Dynaloga, i jak jest w rozpiskach?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 sty 2019, 16:46 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1800
Z doświadczenia mam wrażenie że robiąc projekty trudno będziesz miał zgubić te malutkie elementy.

Też jestem ciekaw, jeśli masz dynaloga to sprawdź, ja nie mam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 sty 2019, 20:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 885
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Wladko wygląda normalnie tak jak szafka zrobiona w najprostszy sposób z najprostszych elementów w PRO100. Nie ma wręgów, nie ma nawierceń, nie ma niczego. Mało tego, kiedy rozciągniesz taką szafkę w PRO100 to wymiary w rozpisce pozostaną takie jakie miała wersja oryginalna pomimo tego, że jej wygląd w programie się zmienił.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 sty 2019, 10:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 gru 2015, 13:40
Posty: 131
Tak informacyjnie ...nowa baza agd Electroluxa do ściągnięcia...

_________________
"Kobieta....jedno myśli,robi drugie,mówi trzecie,czwarte wie,piąte przeczuwa...."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2019, 12:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 865
Lokalizacja: K/ Krakowa
Pochwalę się że dostałem wersję próbną rozwojową PRO100 CNC :)
Postaram się wrzucić jakieś zrzuty ekranu dla ciekawskich.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2019, 13:00 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4186
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Kiedy sprzedajesz Corpusa? :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2019, 14:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 865
Lokalizacja: K/ Krakowa
Doprowadzenie Pro100 do handlowej wersji jeszcze potrwa więc jeszcze jakiś czas będę miał oba :D
Koncepcja jest fajna można na tym etapie już sporo zrobić jednak jeszcze sporo pracy przed nimi.
Dodawanie nawiertaków jest zasadzie prostych formul i można np zmienić ilość zawiasów zależnie od długości elementu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2019, 14:58 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1800
Ja jeszcze nie dostałem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2019, 21:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 maja 2013, 16:50
Posty: 201
Lokalizacja: eksłomżyńskie
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble
Dziś też dostałem do testów Pro100 CNC :dance:
jeszcze nie zdążyłem aktywować klucza
ale obejrzałem trochę instrukcji video
ciekawie to wygląda
tak jak w Xylog Maestro są też funkcje logiczne (prawda , fałsz)
będziemy testować z CX100

_________________
Stolarz uczy się całe życie


Ostatnio zmieniony 22 sty 2019, 21:32 przez darecki, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2019, 21:31 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4186
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Zapodajcie, jak wygląda import.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2019, 21:42 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1800
Widziałem dziś pro100 które wyjdzie dopiero za rok albo i później.
Wiele nie widziałem bo nie było czasu ale były tam jeszcze bardziej fotorealistyczne wizualizacje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2019, 22:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 885
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
a gdzie te filmiki wideo?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2019, 22:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 maja 2013, 16:50
Posty: 201
Lokalizacja: eksłomżyńskie
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble
Instrukcje video są dostarczane razem z dodatkiem CNC

_________________
Stolarz uczy się całe życie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2019, 22:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 885
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
A przesłał byś taki jeden filmik co by zobaczyć jaki kierunek rozwoju programu na przyszłe lata będzie? I nie chodzi o to co należy zrobić aby zadziałało. Albo np. sam zrzut ekranu okna programu z podstawowymi ustawieniami (nie CNC).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2019, 23:06 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1800
Omen napisz do Ecru to chyba ci prześlą to cnc. Mówią że ten dodatek przyda się też osobie która nie ma maszyny cnc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2019, 23:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 885
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Jak czytają to forum to chyba mi nie przyślą, bo wyjawiłem tajemnicę ułamków i jak ją usprawnić :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 sty 2019, 05:44 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1800
Ułamki i tak chcieli dać ludziom. Dzięki Tobie mamy je szybciej i ja to chwalę bo wcześniej nie wiedziałem skąd się bierze bajzel w wymiarach i głupi żyłem, robiłem buble, a teraz wiem o co kaman, dzięki Tobie mam lepszą wiedzę czyli lepszą kontrole nad programem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 sty 2019, 06:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 865
Lokalizacja: K/ Krakowa
Samo główne okno się nie zmieniło. Doszły dwa guziki eksport i edytuj dla cnc reszta to ten edytor.
Nie ma sensu ich jeszcze prosić o coś bo pracy mają. Wrzucę przez dzień jakieś ekrany jak będę miał chwilkę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 sty 2019, 19:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 885
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Czyli to jest coś takiego jak Kray?
A w funkcjonalności samego programu, czyli bryły np. koła to są koła, czy nadal jeszcze kwadraty. Wiadomo, że trzy koła zajmują mniej miejsca niż trzy kwadraty, z których te koła można wycinać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 sty 2019, 22:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 865
Lokalizacja: K/ Krakowa
Kilka ekranów z programu.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 sty 2019, 05:41 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1800
To tylko tak trudno wygląda czy takie trudne jest ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 sty 2019, 06:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 865
Lokalizacja: K/ Krakowa
Jak na takie rozwiązanie to jest bardzo proste :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 sty 2019, 07:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 mar 2015, 16:08
Posty: 104
Lokalizacja: Stalowa Wola
Zawód: Projektant / Grafik
mozna juz na tym etapie wykorzystac to do produkcji na konkretnej maszynie ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 sty 2019, 09:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 865
Lokalizacja: K/ Krakowa
Tak
Pliki DXF są wypluwane i mają strukturę która pozwala pracować z TPA (sprawdziłem plik) i oprogramowaniem z homaga (wierze na słowo) . nie wiem jak inne maszyny radzą sobie z DXF


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 sty 2019, 00:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 885
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
I nadal po anglińsku, czyli w języku nie zrozumiałym dla normalnych ludzi ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 sty 2019, 05:48 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1800
Prawdziwych Polaków już nie ma, ja jestem ostatni z żyjących.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 sty 2019, 07:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 269
Lokalizacja: Szczecin
MarekMitonski pisze:
Pliki DXF są wypluwane i mają strukturę która pozwala pracować z TPA (sprawdziłem plik) i oprogramowaniem z homaga (wierze na słowo)
Marek podeślij taki "wypluty" plik, sprawdzę w wolnej chwili na oprogramowaniu Homaga.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 sty 2019, 15:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 maja 2013, 16:50
Posty: 201
Lokalizacja: eksłomżyńskie
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble
Jak by ktoś chciał sobie po testować DXF-y :)
https://drive.google.com/open?id=1aJZaU ... PH_LzJC-uW"
u mnie w Xylog Maestro jest problem z wieńcami
Obrazek

_________________
Stolarz uczy się całe życie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 sty 2019, 15:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 mar 2015, 03:18
Posty: 134
Lokalizacja: www
darecki pisze:
Jak by ktoś chciał sobie po testować DXF-y :)
https://drive.google.com/open?id=1aJZaU" onclick="window.open(this.href);return false; ... PH_LzJC-uW"
u mnie w Xylog Maestro jest problem z wieńcami

WoodWop
Twój plik
bok lewy rev{40544AF4-E154-4028-8B6A-EB9E76643134}.dxf

Obrazek

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 sty 2019, 16:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 maja 2013, 16:50
Posty: 201
Lokalizacja: eksłomżyńskie
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble
A jak wygląda "wieniec" ?

_________________
Stolarz uczy się całe życie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1194 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group