TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 14 paź 2019, 22:40

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
Post: 01 paź 2019, 06:08 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4165
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Transport kuchni HDSem i gotowe :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 01 paź 2019, 08:23 
Offline

Rejestracja: 09 mar 2017, 18:25
Posty: 376
Lokalizacja: Olsztyn
Specjalizacja: meble … czyli manufaktura na zamówienie :-)
o- mądrego to i miło posłuchać :)

_________________
"zawsze wydaje się , że coś jest niemożliwe, dopóki nie zostanie zrobione"
Nelson Mandela


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 paź 2019, 18:13 
Offline

Rejestracja: 14 lut 2016, 10:05
Posty: 110
myszekmiki pisze:
TORUS pisze:
jeśli nie montowalibyśmy agd na warsztacie tylko na montażu i blaty były by z wióry to stopka haffele nie do zastąpienia.

wozicie korpusy ze sprzętami już zamontowanymi??
m.premium pisze:
a można szybciej, lepiej w inny sposób ?

szybciej to pewnie nie można, a czy lepiej?
znam ludziów co słupki rozłożone wożą bo się do busa nie miesci z innymi meblami.
Każdy orze jak może, ja sobie nie wyobrażam targania słupków z wbudowanymi sprzętami nawet jak pracownicy mieli by to robić za mnie to nigdy bym im nie pozwolił.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 paź 2019, 20:06 
Offline

Rejestracja: 14 maja 2013, 20:32
Posty: 998
Lokalizacja: Tychy / Gliwice
Zawsze tak robimy. Słupek na wózek z wózka na windę. Winda w górę, przesuwam do przodu w pionie a potem to samo u klienta. Słupek stawiam na miejscu odwijam pianki zabezpieczające Agd koniec. A jak mam przewozić piekarnik ? Pakować z powrotem do kartonu ? Jak on dawno w koszu jest ?
Kuchnie nawet największą ładują dwie osoby bez zmęczenia.
Co mam lodówkę do zabudowy ustawiać i montować na warsztacie a potem wyjmować ?
Trzeba kupić ludziom meblowóz z windą i wózki i dbać o załogę a nie bus i garb.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 paź 2019, 20:12 
Offline

Rejestracja: 05 paź 2015, 13:16
Posty: 526
A jak nie ma tej windy?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 paź 2019, 20:13 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4165
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
TORUS, wozisz meble tirem? Czy słupki na pace leżą wraz z osprzętem? Możesz pokazać swój wózek?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 paź 2019, 20:30 
Offline

Rejestracja: 19 lip 2017, 12:09
Posty: 62
Na stojąco pbstol, czy potrafisz wskazać inne ułożenie słupka na aucie w którym zajmuje mniej miejsca niż w pozycji stojącej? Inna sprawa że nie wyobrażam sobie wnoszenia takiego słupka na piętro przy ciasnej klatce schodowej ale pewnie wtedy wyjmujecie to agd.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 paź 2019, 20:40 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4165
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Kamil, niestety do mego busa słupek na wysokość nie wchodzi. Może robię za wysokie słupki, albo mam za niską pakę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 paź 2019, 20:51 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 21:00
Posty: 2020
Lokalizacja: Swaj
Do mebli są dedykowane meblowozy a nie busy. Wszystko wchodzi na stojąco i jest zamocowane do specjalnych burt.

_________________
... Bo wszyscy stolarze, to jedna rodzina ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 paź 2019, 21:04 
Offline

Rejestracja: 14 maja 2013, 20:32
Posty: 998
Lokalizacja: Tychy / Gliwice
No wreszcie jakiś stolarz.....Chociaż fakt mam JEDYNY meblowóz w Tychach.....Kontener winda pasy koce, wiecie takie.... ułatwienie.
Słupków nie trzeba kłaść. Kto by to dźwigał z powrotem ?
AAAA teraz wiem dlaczego u PBstola nikt nie chce pracować.:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 paź 2019, 21:07 
Offline

Rejestracja: 19 lip 2017, 12:09
Posty: 62
Torus, a zdarza Ci się meble do bloków robić? Jak kombinujesz żeby się pomieścić z tymi windami itd? Pachołki na miejscach parkingowych dwa dni wczesniej? :d


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 paź 2019, 21:22 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4165
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Torus jak robi w apartamentach, to wysyła ucznia z namiotem dwa dni wcześniej. Nie musi się martwić o miejsce. A jak trzeba nieść klatką, to dziesięciu uczniów załatwia sprawę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 paź 2019, 08:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 973
Lokalizacja: K/ Krakowa
U nas niestety tylko windy brakuje bo już nic nie można by włożyć na auto przy jej wadze :) no a więcej niż kategoria B to mało kto ma.
Za to FAT300 od feldera się przydaje :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 paź 2019, 08:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 maja 2013, 20:59
Posty: 685
Lokalizacja: Szczytno
Zawód: Stolarz
Mam kontener z listwami na bokach pod szybkie zapinanie szerokich pasów, zrobiłem sobie w dwóch wysokościach listwy na standard dolne szafki i wyżej.
Nie wyobrażam sobie wnoszenia mebli ze sprzętem czy okutymi frontami.
Fronty i sprzęt Agd jedzie oddzielnie, w sensie nie zamontowane w meblu. Nie wyobrażam sobie wieźć nie przypiętych mebli na pace.
Staram się robić wszystkie słupki dzielone o ile jest taka możliwość bo później jest problem na klatkach schodowych.

_________________
Bądź sobą. Wszyscy inni są już zajęci. Oscar Wilde.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 paź 2019, 10:46 
Offline

Rejestracja: 19 lip 2017, 12:09
Posty: 62
MarekMitonski, z takim podejściem do tematu to żadne daily w polce by nie jeździło. rotfl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 paź 2019, 16:27 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4165
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
W moim przypadku osprzęt czeka na mnie u klienta. Stawiam kuchnię, rozpakowuję osprzęt i wrzucam w szafki. Po co ma mi to zajmować miejsce w zakładzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 paź 2019, 16:55 
Offline

Rejestracja: 14 maja 2013, 20:32
Posty: 998
Lokalizacja: Tychy / Gliwice
Marek do pomocy przy pilarce go używasz ? Do czego można jeszcze go wykorzystać ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 paź 2019, 17:28 
Offline

Rejestracja: 07 maja 2013, 20:11
Posty: 1829
Robię podobnie jak Przemek.

_________________
istolarstwo.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group