TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 16 paź 2018, 01:03

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: 21 paź 2016, 07:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 15:26
Posty: 1518
Lokalizacja: podbeskidzie
Specjalizacja: Liczy się ilość , a na jakość się liczy
używa ktoś ?
Obrazek

Strasznie drażni mnie używanie kątówki u klienta.
jakiś czas temu kupiłem i jakiegoś topexa i kilka rur udało się uciąć ale się kółeczko uszczerbiło i do kosza. Teraz chciałem kupić lepszy bo ogólnie pomysł super . Może macie jakiś sprawdzony ? Obrazek

Jenot

_________________
Życia nie przewidzisz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2016, 08:20 
Offline

Rejestracja: 05 paź 2015, 13:16
Posty: 467
Tylko ze ta są chyba do rur miedzianych bądź PCV, a nie stalowch


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2016, 08:25 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1634
do stalowych tez szukam ale widzialem tylko takie zbyt duze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2016, 09:22 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4067
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Mam tego proline. Jakiś czas już działa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2016, 09:57 
Offline

Rejestracja: 07 maja 2013, 20:11
Posty: 1669
Jakiś czas temu przeprosiłem piłkę do metalu. Zwykły brzeszczot.

_________________
istolarstwo.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2016, 10:19 
Offline

Rejestracja: 02 mar 2015, 14:46
Posty: 1046
Lokalizacja: Mazoffshe
Używałem takiego przy ogrodzeniu. Klient sam słupki wmurował. Na długości 30-40m rozciągnął sznurek nie biorąc pod uwagę grawitacji. Różnica ok 15-20cm mu wyszła. Rury hydrauliczne fi 50mm. Szło jak złe. Polecam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2016, 10:34 
Offline

Rejestracja: 05 paź 2015, 13:16
Posty: 467
hmm gdzie mozna kupić i za ile takie coś ,byłem pewny ze takiej rurki nie utnie .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2016, 11:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 maja 2013, 20:59
Posty: 764
Lokalizacja: Szczytno
Zawód: Stolarz
Ze 20 lat temu kupiłem za chore pieniądze https://www.google.pl/search?q=rems&esp ... FdkQAIM%3A

Mam do dziś tylko ze dwa lata temu wymieniłem nożyk za ok 50 zł.

_________________
Bądź sobą. Wszyscy inni są już zajęci. Oscar Wilde.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2016, 16:53 
Offline

Rejestracja: 26 mar 2016, 19:38
Posty: 224
Rems -a używałem jakieś dwa lata . Fajny sprzęt , dopóki jakiś wieśniak mi go nie ukradł na montażu. Na dzień dzisiejszy używam wyrzynarki z brzeszczotem do stali i chyba przy tym zostanę .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2016, 17:15 
Offline

Rejestracja: 05 kwie 2015, 13:48
Posty: 181
ostatnio wyrzynarką z brzeszczotem do stali ciąłem płyte stalową 8 mm wiec taki drążek to masło :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2016, 19:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 767
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Jest to bardzo dobry sprzęt tylko kiedy będziesz go kupował zażycz sobie od razu kółko do wymiany. I wtedy możesz kupować wybrany przez Ciebie ten sprzęt razem z tym kółkiem. A na gadki w stylu "to Pan weźmie go dzisiaj a jutro będzie kółeczko na wymianę" Wsadź je między bajki. Nie ma zapasowego kółka to nie kupuję. Będzie jutro to to urządzenie kupię też jutro.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2016, 20:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lis 2015, 14:50
Posty: 247
Lokalizacja: Wadowice
Zawód: zawodowiec
Jako że lubię tę firmę poszedł bym w to: http://allegro.pl/neo-obcinak-teleskopo ... 67534.html

_________________
Życie jest zbyt krótkie, by było małe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2016, 20:56 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 21:00
Posty: 2109
Lokalizacja: Swaj
Tylko ten nie jest do stali.

_________________
... Bo wszyscy stolarze, to jedna rodzina ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2016, 21:28 
Offline

Rejestracja: 02 mar 2015, 14:46
Posty: 1046
Lokalizacja: Mazoffshe
Panowie no ja swój pożyczyłem od hydraulika. Szedł jak dziki. 2rolki na ramieniu. 1na tym docisku. Szaf za dużo nie robie to mi nie potrzebny. Z tym że co innego kręcić tym na wbetonowanym słupku a co innego na trzymanej w ręku rurce.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2016, 21:29 
Offline

Rejestracja: 28 gru 2015, 18:20
Posty: 127
A po co do stali obetniesz a potem trzeba gwintowac


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 paź 2016, 21:40 
Offline

Rejestracja: 02 mar 2015, 14:46
Posty: 1046
Lokalizacja: Mazoffshe
Co Ty chcesz gwintować. Rurki w boki wkręcasz? :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 paź 2016, 07:35 
Offline

Rejestracja: 28 gru 2015, 18:20
Posty: 127
No głupie pytanie zadam ale ciemny jestem .Jak obetniesz rurkę stalową to jak polonczysz np kolanko


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 paź 2016, 07:48 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2014, 23:03
Posty: 7
Ja używam tego Neo z linka juz ze 2 lata i jeszcze nie musiałem wymieniać kolka a używam go bardzo często


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 paź 2016, 08:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 19:03
Posty: 2182
Lokalizacja: Dobrzyków/Płock
Zawód: stolarz (chyba)
Specjalizacja: schody
Mirek, chłopacy chcą przycinać tym drążki do szafy, a nie prowadzić instalację grzewczą całego domu ;)

_________________
Krawaty wiąże, usuwam ciąże.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 paź 2016, 11:12 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 21:00
Posty: 2109
Lokalizacja: Swaj
:wall: Tak to jest, jak ktoś nie przeczyta tytułu tematu.

_________________
... Bo wszyscy stolarze, to jedna rodzina ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 paź 2016, 14:20 
Offline

Rejestracja: 28 gru 2015, 18:20
Posty: 127
dzięki Stol-Art nie wiem jak to się stało że nie zaskoczyłem trzeżwy byłem ale żęby zaraz że nie czytam tytułu tematu a z pięć razy czytałem .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 paź 2016, 18:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 15:26
Posty: 1518
Lokalizacja: podbeskidzie
Specjalizacja: Liczy się ilość , a na jakość się liczy
Dzięki za zainteresowanie tematem . wybór padł http://allegro.pl/rems-ras-cu-inox-3-35 ... 10717.html" onclick="window.open(this.href);return false;.

:) tylko czy ten do 35 mm czy do 42 ?
drążek ma 35 , więc powinien styknąć ten na @35.

_________________
Życia nie przewidzisz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 paź 2016, 19:27 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 21:00
Posty: 2109
Lokalizacja: Swaj
W tych cenach, to już chyba można kupić najtańszą przecinarkę elektryczną do metalu ze stolikiem.

_________________
... Bo wszyscy stolarze, to jedna rodzina ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 paź 2016, 19:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 19:03
Posty: 2182
Lokalizacja: Dobrzyków/Płock
Zawód: stolarz (chyba)
Specjalizacja: schody
Tylko weź ją upchaj do walizki...

_________________
Krawaty wiąże, usuwam ciąże.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 paź 2016, 19:49 
Offline

Rejestracja: 14 mar 2015, 17:50
Posty: 574
U mnie kiedyś młody odpalił diaksa u klienta w przedpokoju. Szkoda, że nie zrobiłem fotki klientowi gdy zorientował się, co się dzieje ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 paź 2016, 20:12 
Offline

Rejestracja: 07 maja 2013, 22:45
Posty: 282
Lokalizacja: Wieliczka
4 lata a ani jednego drązka poza warsztatem nie przycinałem .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 paź 2016, 22:33 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 21:00
Posty: 2109
Lokalizacja: Swaj
60 lat firma i chyba też ani jednego nie cięliśmy u klienta. szczerbol

_________________
... Bo wszyscy stolarze, to jedna rodzina ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 paź 2016, 22:44 
Offline

Rejestracja: 14 mar 2015, 17:50
Posty: 574
Jeździcie z każdym na warsztat ;-) ?

A tak poważnie, to nie wierzę, że nigdy klient nie zmienił na miejscu koncepcji i dodatkowy drążek nie był dorzucany.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 paź 2016, 22:48 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 21:00
Posty: 2109
Lokalizacja: Swaj
Nigdy.
A jakby chciał dodatkowy, to i tak nie wozimy na montaż zapasowych, więc cięcie by było w firmie.

_________________
... Bo wszyscy stolarze, to jedna rodzina ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 paź 2016, 05:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 15:26
Posty: 1518
Lokalizacja: podbeskidzie
Specjalizacja: Liczy się ilość , a na jakość się liczy
W warsztacie czy u klienta lepiej ciąć bez iskier z kątówki.

_________________
Życia nie przewidzisz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group