TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 11 sie 2026, 12:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Masz w firmie odpady i nie możesz ich wrzucić do śmietnika komunalnego. Musisz mieć posegregowane, opisane, ewidencjonowane w BDO. Później kwit, że zostały wywiezione/odebrane. Mnie np.: pytał co robię ze szmatkami, których nazbiera się parę gramów. Jak masz odciąg trocin zorganizowany (taki co wychodzi na zewnątrz), to musisz go zgłosić. Jak wywozisz śmieci, to musisz logować się do BDO.

Do tego rejestracja w Kobize.
Sprawozdanie roczne z tytułu korzystania ze środowiska. Włącznie z wyliczeniami zużytych lakierów i emisji na podstawie kart charakterystyk.

Robię co mówią i narazie nie ma konsekwencji. Ale o karach możesz poczytać w necie.

Nie dość, że prowadzisz działalność, odprowadzasz VAT, organizujesz zlecenia i pracę dla pracowników, to jeszcze do tego dochodzi cała ta papierologia.

Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Montaż stolarki, wnętrza, chaty, sen
kiedyś pojechałem na spotkanie z szefem gminnego składowiska odpadów by ustalić co i jak robić by im i sobie ułatwić pracę. Sprzedaję okna i drzwi znanej marki, trochę opakowań zostaje... Po przebrnięciu przez ochrony, bramki, hasła i Bóg jeszcze wiec co jeszcze dostałem się w końcu przed oblicze najwyższego... na moją propozycję że posegreguję jak chcą, sprasować , umyć poskładać i przywieźć mogę by było im łatwiej usłyszałem: przewozić pod żadnym pozorem nie wolno, bo to koncesje , śledzenia satelitarne itp. , dobra jak Wam to przygotować? Zaprosił mnie bliżej okna i kazał wyjrzeć : widzi pan te hale? (chyba ze cztery ogromne...) wszystkie zabite pod dach tworzywem sztucznym do "recyklingu" . Nikt tego gówna nie chce odbierać bo znów certyfikaty , normy, przepisy itp. na koniec to wszystko i tak trafi na jedną kupę.... Proszę Państwa taki kraj. Normy są po to by nas gnębić bo należymy do najbardziej znienawidzonej grupy społecznej. Prawdziwą ochronę środowiska to państwo ma w dupie. ta historia ma jeszcze ciąg dalszy jednakże go tu nie opiszę z obawy o reakcję tegoż "państwa...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.