TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 23 paź 2019, 05:33

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: 20 kwie 2019, 08:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 976
Lokalizacja: K/ Krakowa
Mamy taki problem że musimy naprawdę sporo mebli transportowć na piętra a budynek ma "nie czynną winde"
Noszenie w rękach trwa długo, angażuje sporo ludzi i kładzie na kolana bo meble spore z plecami z płyty ale przedewszystkim jest ich sporo.
Słyszałem o mechanizmach które dostarczały by meble np na balkon lub do okna a działa to jak mobilna winda.
Spotkał się ktoś z czymś takim? Może jakaś wypożyczalnia ma coś takiego?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 kwie 2019, 11:48 
Offline

Rejestracja: 19 lip 2017, 12:09
Posty: 64
Można spróbować z windą dekarską, najmniejszy problem z wypożyczeniem, dosyć nieproblematyczne w transporcie i ustawieniu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 kwie 2019, 12:31 
Offline

Rejestracja: 17 cze 2015, 19:47
Posty: 205
Lokalizacja: Legnica
jakiś czas temu mieliśmy podobny problem u naszego zachodniego sąsiada ,ale inwestor idąc nam na rękę wypożyczył coś takiego podobnego tylko o dużo większym udźwigu : https://sprzedajemy.pl/winda-budowlana- ... f-nr250147
koszt wypożyczenia 300euro/doba. pan przyjechał rozłożył udzielił instruktażu , na drugi dzień zwinął. u nas niedawno chciałem skorzystać z podobnego rozwiązania w pewnej firmie na ,,R" ale finansowo wyglądało to dużo gorzej .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 kwie 2019, 12:46 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4171
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
A na 8 piętro da radę? rotfl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 kwie 2019, 13:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 976
Lokalizacja: K/ Krakowa
Te windy dekarskie świetne :) o to sformułowanie chodziło. musimy się zastanowić bo mebli jest sporo :)
Dzięki

Doczytałem że jedna może do 30m czyli sięgnie i 8 piętra kwestia tylko czy robisz jedno mieszkanie czy całe piętro :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 kwie 2019, 14:38 
Offline

Rejestracja: 07 maja 2013, 20:11
Posty: 1835
Na 8 to winda ustawowo musi być. Do 4 chyba nie musi. Chociaż teraz, to i 2 piętrowe bloczki mają windę.

_________________
istolarstwo.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 kwie 2019, 15:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 976
Lokalizacja: K/ Krakowa
Jak budynek jest w remoncie a władzę nie mają ochoty uruchomić windy to nie uruchomą.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group