TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 22 paź 2017, 18:11

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
Post: 09 paź 2017, 16:15 
Offline

Rejestracja: 09 paź 2016, 14:13
Posty: 45
Witam...mam problem szczerbol . Robię znajomym kuchnię, zażyczyli sobie żeby wszystko było push to open. Lodówka i zmywarka odpadła bo będą mieli małe podfrezowania...aha fronty to lakier. Wnerwia mnie szafka pod zlewem, będzie miała szerokość 60cm...na dole jedna głęboka szuflada z jakimś koszem. Kupiłem do sprawdzenia szufladę GTV Modern Box push to open. O ile w normalnych szufladach jakoś to działa to w tej pod zlewem z wysokim frontem to już nie jest tak różowo (front o H=713mm, szafka 720mm). Przegina się to wszystko i dooopa :cry: . Próbowałem Ich odwieść od tego rozwiązania bo wiedziałe że będą problemy no ale cuż....znajomi :glaszcze: . Oczywiście Servo Bluma nie wchodzi w grę no bo cena ich zcieła z nóg :P. Macie jakiś pomysł jak to ogarnąć?

pozdr...Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 paź 2017, 16:17 
Offline

Rejestracja: 07 maja 2013, 20:11
Posty: 1418
Bez przesady serwo do szafki pod zlew to raptem 300zł. A jak nie pasi, to drzwiczki i szuflada wewnętrzna.

_________________
istolarstwo.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 paź 2017, 16:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 sty 2017, 15:12
Posty: 3
Zrób wyższy tylnik i załóż dodatkowy reling żeby usztywnić front i załóż tandembox tip on


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 paź 2017, 16:43 
Offline

Rejestracja: 09 paź 2016, 14:13
Posty: 45
Uszi pisze:
Zrób wyższy tylnik i załóż dodatkowy reling żeby usztywnić front i załóż tandembox tip on


...zrobiłem wyższy...dużo wyższy :shock: i niestety nie za bardzo to działa :cry:

Do serwo nie mam tam prądu :shock: ...toż to wyspa na środku i nie pomyśleli o tym :crazy:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 paź 2017, 17:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 15:26
Posty: 1367
Lokalizacja: podbeskidzie
Specjalizacja: Liczy się ilość , a na jakość się liczy
Blum tandembox tip-on . Strong robi superk prowadnice kulowe na pusz ołpen

_________________
Życia nie przewidzisz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 paź 2017, 17:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 maja 2016, 17:52
Posty: 15
Zrób jak kolega radził wyżej,blum albo hettich.60 nie jest az tak szeroka by nie działało.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 paź 2017, 20:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 285
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
hettich 4D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 paź 2017, 21:05 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2014, 23:03
Posty: 6
Nie dawaj szuflad MB podobno sa wycofane bo nie chodzi push to open zrobiłem tych szuflad trochę i prawie połowa do wyniany teraz jak na dotyk to tylko hettich i zero problemów


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 paź 2017, 07:02 
Offline

Rejestracja: 27 wrz 2017, 07:48
Posty: 7
Tomy_2000 Skąd posiadasz taką informację?

GTV nie wycofuje tej szuflady z oferty - informacja potwierdzona.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 paź 2017, 09:08 
Offline

Rejestracja: 04 kwie 2015, 16:20
Posty: 173
to zmiejsz wysokość frontu i daj o góry imitację szuflady. jakbyś teraz kupił pakiet szuflad bluma to być miał serwo za darmo i mógłbyś znajomym zamontować,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 paź 2017, 09:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 15:26
Posty: 1367
Lokalizacja: podbeskidzie
Specjalizacja: Liczy się ilość , a na jakość się liczy
Ale tam prądu nie ma , chyba żebyś dał płytę fotowoltaiczną zamiast zlewu

_________________
Życia nie przewidzisz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 paź 2017, 14:50 
Offline

Rejestracja: 02 mar 2015, 14:46
Posty: 708
Lokalizacja: Mazoffshe
Zawód: Technik introligator
Bo po znajomosci sie nie robi.

_________________
Rób to w co wierzysz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 paź 2017, 16:57 
Offline

Rejestracja: 11 sty 2015, 11:06
Posty: 191
Lokalizacja: okolice Kalwarii
Zawód: technik informatyk
i sam zlew jest na tej wyspie? żadnej zmywarki czy płyty gazowej/indukcyjnej? rzadko spotykane rozwiązanie..
ja jakoś nie mam przekonania do tym MB i w kuchni to tylko Blum. Przynajmniej masz święty spokój na lata


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 paź 2017, 17:50 
Offline

Rejestracja: 06 gru 2013, 11:40
Posty: 560
Lokalizacja: SANOK
dawniej stosowałem MB ale teraz tylko BLUM i STRONG , ze strongiem nie miałem problemu i działa oki .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 paź 2017, 00:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 527
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Chcą mieć "cuda na kiju" ale finanse nie pozwalają? Trzeba w takim razie zaoszczędzić na frontach i uchwytach. A szafki zrobić z białej płyty. A za "100 lat" jak zaoszczędzą to wymienią fronty na "ładniejsze" i sprawa rozwiązana. Jak mają się "błyszczeć" to też można zrobić z wióra z połyskiem. Każdy głupi pozna, że to nie lakier ale efekt zwierciadła jest? Jest jupi

A co do zmywarek i lodówek to Blum do nich też ma Servo.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 paź 2017, 10:11 
Offline

Rejestracja: 07 maja 2013, 16:17
Posty: 1464
Nie wszystko co się świeci to złoto. Serwo do lodówek jest słabe

_________________
Da mihi animas, caetera tolle


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group