TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 21 paź 2018, 00:02

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
Post: 03 kwie 2015, 21:54 
Offline

Rejestracja: 06 gru 2013, 11:40
Posty: 631
Lokalizacja: SANOK
Cena 4500 netto w tym rozkrój , projektowanie i rendering w miarę .
ma go ktoś lub miał z nim styczność ?? lub jaki inny w podobnej cenie ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 kwie 2015, 15:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 297
Lokalizacja: Szczecin
DANY a testowałeś demo ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 kwie 2015, 16:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2015, 18:52
Posty: 360
Lokalizacja: Żory
dany pewnie dostałeś spam na maila lol

ja używam tego chińczyka szczerbol do wizualizacji ... tragedii ni ma ale wkurza brak komendy cofnij


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 kwie 2015, 16:15 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4085
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Wizualizacje wyglądają niebo lepiej jak w pro100.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 kwie 2015, 16:19 
Offline

Rejestracja: 07 maja 2013, 16:17
Posty: 1779
Widziałem kiedyś rendering z kd max i wyglądał bardzo dobrze.Nie wiedziałem że ma rozkrój.Program bardziej popularny wśród projektantów gdzieś tam na studiach się przewijał.
Nie mam nie pracowałem

_________________
Da mihi animas, caetera tolle


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 kwie 2015, 16:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 297
Lokalizacja: Szczecin
Rozkrój wprowadzili chyba niedawno, bo na ostatnich targach jeszcze nie mieli.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 kwie 2015, 16:46 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4085
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Chyba temu Ecru wprowadza aktualizacje. Pewnie czują oddech konkurencji.
Nowe wymiarowanie bardzo ułatwia pracę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 kwie 2015, 20:06 
Offline

Rejestracja: 06 gru 2013, 11:40
Posty: 631
Lokalizacja: SANOK
mag jakiego chińczyka ??
a dema hmm w sumie jakoś nie ściągałem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 kwie 2015, 22:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2015, 18:52
Posty: 360
Lokalizacja: Żory
a co myślałeś że to polski produkt ... tak jak oferta GTV-ła rotfl

a przed instalacja warto włączyć w kompie obsługę języków dalekowschodnich bo biblioteki się wykrzaczą
:P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 kwie 2015, 18:41 
Offline

Rejestracja: 16 kwie 2015, 10:43
Posty: 6
Ja mam program KD Max. Nasz szef kupił 2 licencje.

Chińczyk ale daje radę :P

Jest mega intuicyjny i mogę ściągać dodatkowe biblioteki z ich strony za DARMO, a w poprzednim jak chcieliśmy robić szafy wnękowe albo łazienki to kazali kupić dodatkowy moduł.. na początku nas bajerowali, że taka cena, najlepsza na rynku a potem szef się wkurzył i zmieniliśmy. Tu przynajmniej nic nie płacimy.

Też mnie denerwuje brak opcji cofnij, ale zadzwoniłam do wsparcia technicznego i tam babeczka ustawiła mi nadpisywanie i mogę wrócić do poprzedniej opcji :) 8)
Dany jak chcesz jakieś konkrety to pytaj :P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 kwie 2015, 18:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2015, 18:52
Posty: 360
Lokalizacja: Żory
Monika-projektant pisze:
... babeczka ustawiła mi nadpisywanie ...


poproszę o dokładniejsze wyjaśnienie :roll:

i wyłącz tryb reklama
szczerbol


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 kwie 2015, 07:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 297
Lokalizacja: Szczecin
Monika-projektant możesz wrzucić przykładową wizualizację np kuchni i do tego jak wygląda rozkrój do tej kuchni ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 kwie 2015, 07:20 
Offline

Rejestracja: 16 kwie 2015, 10:43
Posty: 6
Dokładnie Ci nie powiem gdzie ona to klikała bo nie zwróciłam uwagi. Zadzwoń do niej to ona Ci pokaże :) ja dzwoniłam pod stacjonarkę z ich strony :):P

Ja też mam pytanko. Kojarzysz gdzie się sprawdzało kolizję ?? gdzieś się jakaś lista robiła ale nie mogę sobie przypomnieć.:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 kwie 2015, 07:51 
Offline

Rejestracja: 16 kwie 2015, 10:43
Posty: 6
Andre poniżej mój projekt kuchni, mam też łazienki bo w naszym studiu nie tylko kuchnie projektujemy. My nie robimy rozkroju więc nie mam:(


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Ostatnio zmieniony 17 kwie 2015, 08:34 przez Marta, łącznie zmieniany 1 raz
Jeśli chcesz coś dopisać, użyj funkcji Zmień, a nie pisz posta pod postem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 kwie 2015, 09:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2015, 18:52
Posty: 360
Lokalizacja: Żory
Monika-projektant pisze:
Dokładnie Ci nie powiem gdzie ona to klikała bo nie zwróciłam uwagi. Zadzwoń do niej to ona Ci pokaże :) ja dzwoniłam pod stacjonarkę z ich strony :):P

jasne, ty dzwoniłaś na stacjonarny, ona coś poklikała i nagle u ciebie wyskoczyło jakieś nadpisywanie lol

Monika-projektant pisze:
...Ja też mam pytanko. Kojarzysz gdzie się sprawdzało kolizję ?? gdzieś się jakaś lista robiła ale nie mogę sobie przypomnieć.:)

widzę że korzystasz z programu jedynie w celach marketingowych rotfl




a nagrałem filmik szczerbol

andre7725 pisze:
... jak wygląda rozkrój do tej kuchni ?

ja mam starą wersję i tam takich bajerów nie ma :P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 kwie 2015, 10:21 
Offline

Rejestracja: 16 kwie 2015, 10:43
Posty: 6
Mag,

zanim się pośmiejesz to może zadzwoń, chyba że wolisz dalej się żalić że cofnij nie masz :P

za film dziękuję, bardzo profesjonalny w stylu stolarza :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 kwie 2015, 10:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2015, 18:52
Posty: 360
Lokalizacja: Żory
no to wrzucę jeszcze jeden ....

w przypadku gdy ściany mają jakieś wycięcia to wstawienie szafki wymaga odrobiny zabawy :D




a wrzucenie zlewu do szafki narożnej ścinanej to już wyższa szkoła jazdy - potrafisz Moniko?


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 kwie 2015, 08:09 
Offline

Rejestracja: 16 kwie 2015, 10:43
Posty: 6
Proszę poniżej zlew. A potrafisz zrobić maskownicę rury lub elementu przechodzącego przez szafę?


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 kwie 2015, 10:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2015, 18:52
Posty: 360
Lokalizacja: Żory
no proporcje, kąty i usłojenie blatu masz troszkę skopane ale :buzi: ci się należy szczerbol

Monika-projektant pisze:
... A potrafisz zrobić maskownicę rury lub elementu przechodzącego przez szafę?

jak trzeba to zrobię ale czasami rurki są elementem grzewczym rotfl

Obrazek

najwięcej zabawy było z trapezową szafeczką

Obrazek

a jak kiedyś miałem zrobić esa z blatu to z pomocą przyszedł corel :D

Obrazek

pozdrowionka Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 kwie 2015, 09:44 
Offline

Rejestracja: 16 kwie 2015, 10:43
Posty: 6
Mój drogi Kolego, zdradzę Ci tajemnicę:) Nie musisz tak robić. Na szkoleniu Ci gostek nie pokazał, widocznie woli kobiety :P. Musisz sobie przygotować wzór jakim chcesz wyciąć. Ja w przygotowałam sobie wzór, ważne żeby był czarno biały :)
postaram Ci się to prosto opisać.
1. Zaznaczasz obszar który ma być wycięty edytorem materiałów
2. Wchodzisz na schemat i wybierasz tam obrazek którym będziesz wycinać i tyle:)


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 kwie 2015, 17:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 mar 2014, 22:29
Posty: 585
A orientujecie się może czy jak kupię używany KDmax to będzie on działał bez żadnych problemów? Mam na myśli że np. ktoś likwiduje firmę i ma na sprzedaż między innymi program. Są też oferty od osób prywatnych na Allegro odnośnie sprzedaży i nie wiem czy nie miałbym problemów po zakupie ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 kwie 2015, 18:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2015, 18:52
Posty: 360
Lokalizacja: Żory
by zadziałał musisz mieć program, pendrive-klucz i kody do klucza (trzy cyfry 23znakowe)
w starszej wersji pewnie nie ma modułu do rozkroju a o aktualizację musisz zapytać dystrybutora

moja subiektywna opinia odnośnie programu -> chińska podróba rotfl
wypluwa ładne obrazki jak się spędzi trochę czasu by poznać słabe strony programu i ich unikać
(im więcej połysku tym obrazki ładniejsze)

oprócz tego że czasami nie można ustawić szafki w narożniku (filmik) to przy zmienianiu wymiarów szafki znikają ustawienia odnośnie koloru, modelu frontu i uchwytu, wrzucając zlew do blatu też czasem znika ustawiony kolor blatu ... no i brak przycisku cofnij powoduje że często trzeba zapisywać pliki by móc wrócić nim coś się spieprzy :evil:


jak pisałem wcześniej tragedii nie ma ale cena za ten produkt jest zawyżona szczerbol


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 maja 2015, 15:29 
Offline

Rejestracja: 30 kwie 2015, 14:23
Posty: 5
Witam, pracuje od dłuższego czasu na programie KD Max.
Muszę przyznać, że ocena kolegi maga jest dość przesadzona.
Przede wszystkim zupełnie nie wiem w jaki sposób wstawianie szafki narożnej jest u Ciebie takie problematyczne. Z ciekawości, aż stworzyłem sobie wręcz identyczne warunki i za każdym razem działała opcja dociągania do ściany z niebieskim prostokątem. Zmiana rozmiarów szafki też nie wpływa na kolor, czy styl frontu. Radzę może przeinstalować sobie program, bo u mnie zwyczajnie nie ma takich błędów. Program owszem nie jest idealny, ale ciężko na rynku o równie dobre narzędzie w takim przedziale cenowym.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 maja 2015, 18:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2015, 18:52
Posty: 360
Lokalizacja: Żory
siemka ...

ponarzekać jest rzeczą ludzką rotfl

wrzuć jakieś fajne projekty to przynajmniej będzie na czym oko zawiesić ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 maja 2015, 19:45 
Offline

Rejestracja: 06 gru 2013, 11:40
Posty: 631
Lokalizacja: SANOK
właśnie Panowie podrzućcie tu jakieś przykładowe projekciki własnych realizacji , chętnie zobaczę jak to w praktyce wygląda :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2015, 18:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 mar 2014, 22:29
Posty: 585
Cały czas się waham... Na razie jade na PRO100 ale wkurza mnie brak fajnej wizualizacji. Klienci często kupują oczami. ..Co prawda coraz więcej dostaję "gotowców" od architektów ale przydałoby się mieć też coś dla swoich klientów.
P.s
Ile bierzecie za projekt, pomiar i wycenę?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2015, 19:29 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 21:00
Posty: 2115
Lokalizacja: Swaj
mag pisze:
(trzy cyfry 23znakowe)

Cyfry (arabskie), są zawsze jednoznakowe. :D

_________________
... Bo wszyscy stolarze, to jedna rodzina ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2015, 21:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 mar 2014, 22:29
Posty: 585
Cad Kuchnie czy KDmax który byłby waszym zdaniem lepszym rozwiązaniem dla meblarzy?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2015, 21:32 
Offline

Rejestracja: 07 maja 2013, 16:17
Posty: 1779
Ja mam Cad Kuchnie nie słyszałem złych opinii :)

_________________
Da mihi animas, caetera tolle


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 maja 2015, 00:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2015, 18:52
Posty: 360
Lokalizacja: Żory
YODA pisze:
Cyfry (arabskie), są zawsze jednoznakowe. :D

a milijon ile ma znaków?
:P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: QKI i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group