TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 19 sie 2018, 18:21

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
Post: 09 lut 2018, 16:21 
Offline

Rejestracja: 06 gru 2013, 11:40
Posty: 628
Lokalizacja: SANOK
no oki szybkie przelewy bliki itp . fajnie ładnie ale ja nie mogę , nie mam możliwości szybko przelewać a sms mam możliwość wysłać.
że to jest ździerstwo to wiadomo ale np. dla mnie sms jest osiągalny a przelewy nie .
Pisze tylko o potencjalnych sytuacjach bo ja kupił bym abonament rotfl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 lut 2018, 17:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 517
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
Omen pisze:
że płacisz za każdy rozkrój, a nie abonament miesięczny. Wtedy kiedy jest taka potrzeba klikasz i robisz co musisz, a na koniec saldo Twojego konta się zmniejsza o jakąś kwotę. I wtedy w ramach bonusu wpłacasz jednorazowo na swoje konto np. za 10 rozkrojów, a 1 dodatkowy dostajesz gratis. Itd, itp.


To nie przejdzie w Polsce. Mieliśmy taki system kredytowy w Optimiku, gdzie dokupowałeś kredyty, i 1 rozkrój to był 1 kredyt. Niestety rynek jest na to nie przygotowany. Z bramkami płatniczymi też tak super kolorowo to nie jest wiem bo mam 2 operatorów payU i ecard i jest bardzo dużo kłopotów natury technicznej.


PBstol pisze:
Nie spotkałem programu, który miałby taką funkcję. Przykładowo są do wycięcia elementy 100 - x 500.


:-) Jeszcze trocszkę i Optimik 4 ci to ogarnie. Myślę że za jakiś miesiąc - dwa - betatesterzy wśród klientów będą już testować :-) , jak narazie mi się rozwiązanie bardzo podoba - choć nie jest w 100% automatyczne bo nie da się tego ot tak połączyć.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 lut 2018, 17:40 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 3817
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Jak mam 6 formatek, to 5 mogę usunąć, a jedna zwiększyć. Tylko to dodatkowa robota. Mogłoby być to robione z automatu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 lut 2018, 19:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 736
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
lignumsoft pisze:
[…]Niestety rynek jest na to nie przygotowany.[…]
Jak jest nieprzygotowany? Jak robię zakupy przez PayPala to jest zawsze jakaś kwota jaka zostanie po doładowaniu konta i po opłaceniu. I działa. Na Allegro kilka lat temu wpłaciłem chyba 20 zł i na dzień dzisiejszy mam dodatni stan konta coś na 8 zł. Kiedy coś sprzedaję i potrzebują brać za to kasę to biorą z mojego salda. Więc działa.

Jak kupuję e-booka to nie jest ważne w jaki sposób i za ile płacę a szybkie przelewy działają. W Woblinku jest jeszcze tak, że jak coś u nich kupisz za minimum 20 zł to na następne zakupy masz 20 zł zniżki na to co chcesz kupić. Z tym, że jednorazowa zniżka maksymalnie obniża cenę o 10 zł. A jeden kupon wart jest 10 zł i nie ma wydawania reszty. Dodatkowo jeszcze jest tam takie utrudnienie, że książka po dodaniu kuponu nie może kosztować mniej niż chyba 14,90. Załóżmy, że kupujesz książkę, która kosztuje normalnie 22 zł. I masz wolne kupony, to możesz obniżyć jej cenę na 14,90 ale reszty z różnicy w obniżce, a kwoty na kuponie nie dostajesz do ponownego wykorzystania.

I kiedy coś takiego da się zrobić, to czegoś w stylu karnetu na komunikację miejską już nie? Jedziesz to kasujesz, a nie jedziesz to nie kasujesz.

Przy takim karnecie jest tylko jedna zasada, cena usługi wzrasta to cena na karnecie pozostaje po staremu do całkowitego wykorzystania. Dużym plusem tu by było, że kiedy cena usługi spada to na konto użytkownika zwracana jest różnica w opłacie do wykorzystania w przyszłości.

To ostatnie to jest sytuacja jaka dzieje się na stacjach benzynowych. Kiedy cena ropy na giełdach idzie do góry to cena paliwa na stacji momentalnie też. Ale kiedy cena na giełdach spada, to na stacji mają jeszcze zapasy w starej wyższej cenie i nie mogą jej obniżyć bo będą stratni. I takie CPN-y omija się szerokim łukiem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 lut 2018, 20:06 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1478
Omen tobie pro100 nie wystarcza ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 lut 2018, 22:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 sty 2017, 22:55
Posty: 39
Lokalizacja: Okolice Żywca
Zawód: Technik Technologi Drewna :)
PayU ma teraz promocję aktywacja 1zł lol
https://www.payu.pl/cennik" onclick="window.open(this.href);return false;


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lut 2018, 11:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 736
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
PRO100 wystarcza mi w zupełności. Oba ich programy całkowicie i kompleksowo zaspokajają moje potrzeby. A ten rozkrój na stronie, to na zasadzie wściubiania nosa w nie swoje sprawy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lut 2018, 15:04 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1478
Lepiej jak byś powęszył w pro100 i mówił im że to i tamto ma być zrobione tak i tak :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lut 2018, 15:25 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 3817
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Danio pisze:
powęszył w pro100 i mówił im że to i tamto ma być zrobione tak i tak


Takie rzeczy, to tylko w Corpusie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lut 2018, 16:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 736
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Danio w tej chwili poza dziesiątą częścią mm nic mi nie przeszkadza. Liczę na to, że poprawią to jeszcze w tej wersji i dodadzą jeszcze "coś".


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lut 2018, 17:07 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1478
Przemysław nie chwal dnia przed zachodem słońca.
Omen błąd usuną a wtedy trzeba cisnąć o jakość funkcji by było jeszcze szybciej, łatwiej czyli lepiej. Ja juz mam jeden plan ale może wraz z funkcją oblugi cnc się on pojawi, a jak nie to będę cisnął.
Nie dawno podsunąłem im pomysł by ogarneli temat ze z prosto z pro100 rozPiska z nowego rozkroju szła do hurtowni a tam kopiuj/wklej do maszyny bez ręcznego przepisywania. Czyli hurtownia nie potrzebuje człowieka do przepisywania, i automatycznie znika problem z pomyłką podczas przepisywania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lut 2018, 17:19 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 3817
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Myślę, że jak wprowadzą tą Twoją funkcję to KDMAX zniknie z rynku :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lut 2018, 17:33 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1478
Na moje oko to KDMAX ma się coraz gorzej z powodu kraya. Na fb widziałem 3 oferty sprzedaży używanego Kdmaxa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lut 2018, 17:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 736
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Czy ktoś władny może przenieść od wpisu Danio z 09-01-2018 20:06 (poza wpisem pirata) z poprzedzającym ten komentarz wpisem Danio włącznie do tego tematu http://technikistolarskie.pl/forum/viewtopic.php?f=55&t=913&start=120.

A ten mój wpis usunąć.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lut 2018, 17:45 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 3817
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Pro100 nie sprzedałem. Kiedy ma być to cnc? W tym roku?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lut 2018, 17:48 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1478
Możliwe ze z lutym. Bo na targach mieli już wstępnie działający plugin.
Przemysław uważaj co piszesz bo się Adam na Ciebie obrazi :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lut 2018, 18:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 529
Lokalizacja: K/ Krakowa
Ja słyszałem że pojawi się do końca minionego roku.
Oni już do poślizgów przyzwyczaili...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lut 2018, 18:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 517
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
Danio pisze:
Przemysław uważaj co piszesz bo się Adam na Ciebie obrazi


Daleko mi do tego żeby się obrażać. Na swój sposób Pro100 jest urocze :-). I niech dają to CNC to będę miał z czego rechotać. Ten kto nie pisał nigdy postprocesora nie wie na co się porywa i jak to jest cholernie skomplikowane. Chyba że zrobią na DXF-ach i niech się klienci bujają z tym formatem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lut 2018, 19:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 529
Lokalizacja: K/ Krakowa
Na targach był eksport do DXF oraz coś w rodzaju post procesora. (czyli L-9) ... I tak dalej ale to jak powiedział programista plik z którego powstanie dopiero konkretny plik dla konkretnej maszyny.
Pro100 jest proste i nie jednemu pomoglo i nie jeden zarobił na nim mas pieniędzy która wydał na bardziej zaawansowane aplikacje. Generalnie takie porównania są dla mnie bezsensowne to tak jak by porównywać konie mechaniczne i te z pastwiska i jak wiadomo i jedne i drugie znajdą grono zwolenników.
Tak samo zresztą jest z tą aplikacja do rozpiski jeden będzie korzystał inny woli w głowie a jeszcze inny ma ardis za 30tys... Najważniejsze by poziom satysfakcji z narzędzia był odpowiedni.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lut 2018, 22:29 
Offline

Rejestracja: 12 lis 2017, 15:02
Posty: 68
Witam

Aktualizacja:
- dodano możliwość usuwania kilku wierszy jednocześnie po ich uprzednim zaznaczeniu.

zaznaczenie odbywa się poprzez przytrzymanie klawisza CTRL i klik myszką na wiersz bądź tylko poprzez klik na wiersz, ale tylko w kolumnie numeracji. Klik w obrazek formatki nie zaznacza wiersza tylko ją obraca. Jeśli mamy kilka wierszy zaznaczonych i usuniemy jeden wiersz przy pomocy czerwonego krzyżyka - wiersze zostają odznaczone.

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 lut 2018, 11:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 mar 2014, 22:29
Posty: 562
Danio pisze:
Na moje oko to KDMAX ma się coraz gorzej z powodu kraya. Na fb widziałem 3 oferty sprzedaży używanego Kdmaxa.

Pro100 też w tej chwili ktoś sprzedaje na facebooku za 3800 z rozkrojem i pakietem biblliotek Como :)
Tak że, to żaden wyznacznik popularności


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 lut 2018, 12:23 
Offline

Rejestracja: 06 gru 2013, 11:40
Posty: 628
Lokalizacja: SANOK
gdzie wy to widzicie że ktoś takie programy sprzedaje ??
Dajcie jakiegoś linka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 lut 2018, 12:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 mar 2014, 22:29
Posty: 562
Nie ma sprawy ..


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 lut 2018, 23:31 
Offline

Rejestracja: 12 lis 2017, 15:02
Posty: 68
Powitać

Aktualizacja:
- drobna zmiana wizualna
- dodano scalanie formatek. Scalanie nie idzie z automatu. uznałem, że lepiej jeśli to użytkownik zdecyduje czy scalać czy nie.

Zaznaczamy pozycję i scalamy. Długość formatek musi być taka sama.
Można zaznaczyć jeden wiersz, gdzie jest większa ilość formatek.
Ilość formatek musi być większa od 1.
Program ukradnie formatki z zaznaczonych wierszy i wrzuci do nowej formatki scalonej. Szerokość nowej formatki nie przekroczy szerokości płyty i tym program ukradnie tyle formatek ile maksymalnie zmieści się do nowej formatki.

Scalanie można oczywiście powtórzyć do osiągnięcia celu.

Niestety, operacji scalania nie można cofnąć, ale powalczę z tym...

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 lut 2018, 14:21 
Offline

Rejestracja: 12 lis 2017, 15:02
Posty: 68
Witam

Aktualizacja:
- podczas wyboru płyt przy wstawianiu szafek systemowych dodano możliwość pominięcia płyty, tym samym nie zostaną wstawione formatki przypisane do płyty.

pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 lut 2018, 21:11 
Offline

Rejestracja: 12 lis 2017, 15:02
Posty: 68
Witam

Aktualizacja:
- zmieniono wyświetlanie wymiarów formatek na rozkroju. każdy wymiar przy odpowiedniej krawędzi...

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 lut 2018, 20:13 
Offline

Rejestracja: 06 kwie 2015, 12:11
Posty: 42
Bodek coś mi nie chodzi przeliczanie rozkroju. Nie przelicza szafek z mojej bazy , a z systemowej raz przelicza raz nie .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 lut 2018, 21:23 
Offline

Rejestracja: 12 lis 2017, 15:02
Posty: 68
Lukand, już jest OK

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 mar 2018, 00:11 
Offline

Rejestracja: 12 lis 2017, 15:02
Posty: 68
Witam po przerwie.

Dla zainteresowanych:

- trochę zmian wizualnych

ale najważniejsze:
- całkowita zmiana algorytmu rozkroju (szybszy i bardziej oszczędny)

- dołożono kilka funkcji:
- zmiana płyty dla zaznaczonych formatek
- zmiana oklejania dla zaznaczonych formatek
- zaznaczanie / odznaczanie wszystkich wierszy (tym samym można usunąć wszystkie pozycje na raz)

- obsługa "zadań":
- szybszy dostęp do listy formatek w zadaniu
- możliwość zmiany nazwy zadania
- możliwość skopiowania zadania
- widok daty utworzenia zadania


Poza tym, pomysłów jeszcze na prawdę sporo, tylko doskwiera brak czasu...

Pozdrawiam
Bogdan


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 mar 2018, 21:29 
Offline

Rejestracja: 12 lis 2017, 15:02
Posty: 68
WItam

Żeby nie grzebać w poprzednich postach i wcześniejszych stronach podajęlink:

http://www.eformatka.pl


Aktualizacja:
-- możliwość dodania innych elementów mające pomóc przygotować wycenę.
- guzikiem dodajemy element (max 20)
- z listy rozwijalnej wybieramy rodzaj elementu
- nie musimy, ale możemy dodać krótkie info (20 znaków)
- jeżeli na liście nie ma elementu, który chcemy użyć, wybieramy inny i dajemy krótkie info
- podajemy ilość oraz cenę
- otrzymujemy wartość jednego elementu
- i tak dalej, i tak dalej
- poniżej otrzymujemy podsumowanie wartości elementów dodatkowych
- a na końcu wartość całego zlecenia.

Oczywiście można je zmieniać, usuwać, dodawać.
Aktualny stan jest zapisywany - przypisywany do zadania, więc po otwarciu zadania i zrobieniu rozkroju pokaże się wycena z wcześniej dodanymi elementami, lub pokaże wartość 0,00 zł jeśli tych elementów brak.



Teraz są trzy sekcje podsumowania:

1: płyty, cięcie, oklejanie
2: elementy dodatkowe wyceny
3: wartość całego zlecenia


Wydruk uwzględnia elementy dodatkowe...


Pozdrawiam
Bogdan


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group