TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 19 sie 2018, 18:19

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Post: 23 maja 2017, 09:00 
Offline

Rejestracja: 05 paź 2015, 13:16
Posty: 452
czesc jak w temacie ,jast dostepny jakis program aby to mozna wykonac?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2017, 10:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 517
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
samego takiego nie znajdziesz - tylko do instrukcji.

Połowicznie to Corpus,

W pełni instrukcje to
- TopSolid Wood
- Imos
- IronCad
- Spazio3D ( ci mają fajnie to zrobione bo sam im doradzałem jak to zrobić :-) )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2017, 10:51 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1478
lignumsoft jeśli jesteś dobry w te klocki to może byś tak pro100 dźwignął ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2017, 11:01 
Offline

Rejestracja: 05 paź 2015, 13:16
Posty: 452
troche zle opisałem chyba problem,chodziło mi o instrukcje montazu mebli dla klijenta aby sam mogł złozyc dany mebel.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2017, 12:15 
Offline

Rejestracja: 14 maja 2013, 20:32
Posty: 706
Lokalizacja: Tychy
W topsolidzie jest taka opcja rozstrzelenia danej szafki na części pierwsze i porobienia linków z opisem.
Bardzo fajna sprawa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2017, 12:21 
Offline

Rejestracja: 05 paź 2015, 13:16
Posty: 452
chodzi o te"rozstrzelenie szafki"jak Explode w pro100?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2017, 12:27 
Offline

Rejestracja: 14 maja 2013, 20:32
Posty: 706
Lokalizacja: Tychy
Nie wiem. Nie znam pro sto tak dokładnie.
Są rozsunięte wszystkie formatki na zewnątrz, jeśli nie jest ich zbyt dużo to jest to czytelne do składania. Każda z nich ma swój numer i jest opisane to w tabelce. Jeśli pro sto ma coś takiego to fajnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2017, 13:18 
Offline

Rejestracja: 05 paź 2015, 13:16
Posty: 452
zapewne chodzi o cos innego,mi o https://www.youtube.com/watch?v=6bxXwCV6Pw4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2017, 15:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 517
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
TO jest to o czym pisał Torus. Tyle że możesz to jeszcze poetykietować numerkami. W coprus rozstrzelisz i ponumerujesz formatki i dodać bardzo łatwo tabelę opisową, a okucia i ich zliecenie musisz się bawić ręcznie. W topsolid dodatkowo pokażesz jeszcze okucia typu kołek , minifix i także zrobisz tabelkę ilościową ich i chyba idzie to z automatu. Coś jak w meblach IKEA.

Torus ma TopSolid to może coś powie więcej czy się tym bawił i jak długo się schodzi z czymś takim.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2017, 16:34 
Offline

Rejestracja: 14 maja 2013, 20:32
Posty: 706
Lokalizacja: Tychy
Się schodzi a się pracuje więc się nie bawi. Różnica w rozstrzeleniu w Topsolid tak jakby tak większy moździeż użył. Czyli rozstrzelenie troszkę większe i czytelniejsze z tego co widziałem w paru szafkach większych i mniejszych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2017, 16:58 
Offline

Rejestracja: 05 paź 2015, 13:16
Posty: 452
dzieki a wersja demo tez to ma?czy tylko pełna wersja?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 maja 2017, 21:43 
Offline

Rejestracja: 14 maja 2013, 20:32
Posty: 706
Lokalizacja: Tychy
Nie znam wersji demo topsolidu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group