TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 19 sie 2018, 18:21

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 552 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Corpus
Post: 20 maja 2017, 10:32 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 3817
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Na forum są tematy związane z innymi programami. Postanowiłem założyć temat o Corpusie, bo są tu jego użytkownicy.

Program kupiłem, bo oferuje:
- parametryczną budowę szafek
- rozpiskę elementów
- wiercenia cnc
- dostępne są wszystkie postprocesory do maszyn - nie trzeba ich kupować oddzielnie
- postprocesor do Cyflex F900 i Cyflex S został napisany pod moje wymagania i nie musiałem za to dodatkowo płacić
- cenowo wychodził korzystniej od konkurencji

Wady programu:
- musiałem dokupić program Optymik do optymalizacji. Ten wbudowany nie nadaje się do pilarek. Jedynie do nestingu.
- wymiarowanie wymaga poprawy
- są lub były jeszcze inne drobne elementy, o których nie będę pisał
Powód jest taki, że jak w styczniu kupiłem program, to na bieżąco jest coś dodawane i aktualizowane. Nie trzeba czekać 2 lat na poprawkę.
Na razie Lignumsoft maile ode mnie odbiera:)

Co mi dał program?
- robię projekt mebla podobnie, jak w każdym innym programie.
- jak projekt skończę, klient zatwierdzi, to parę kliknięć i mam przygotowaną: rozpiskę, rozkrój, wiercenia cnc.
- jak przychodzi czas na produkcję, to biorę kartkę i wycinam, później pendrive i mogę od razu wiercić.
Nie muszę się zastanawiać i myśleć drugi raz co jak jest zbudowane, bo wszystko jest na kartkach.
Programy są posortowane w folderach i na razie nie widzę sensu kupowania skanera.
W każdym folderze do każdego elementu program. Wystarczy wziąć formatkę o danym wymiarze.
We frontach nie muszę się zastanawiać, w którym miejscu powiercić zawias, bo to już jest w programie.
Jedynie trzeba znaleźć formatkę i ją włożyć do maszyny.
- parametryczna budowa szafek. Np weźmy plecy. Można tak napisać program, że szerokość dopasuje się w zależności, czy w jednym boku będzie frez, w dwóch, a może wcale. Szafki w bibliotece mam podzielone, tylko ze względu na konstrukcję.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 20 maja 2017, 11:05 
Offline

Rejestracja: 13 kwie 2017, 23:22
Posty: 87
Fajnie :) przyda się opinia użytkowników i może jakieś dziela wykonane przy pomocy Corpusa? Jadę w przyszłym tygodniu pooglądać program i wiertarki na Ligne, a za dwa tygodnie Corpusa :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 20 maja 2017, 11:33 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1478
Zapodaj cenę i jakąś wizualizacje, bo i moze ja bym szybciej myślał o cyflexie :)
Napisz jeszcze czy twoim zdaniem nawet nie mając cnc czy warto mieć ten program zamiast np pro100 ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 20 maja 2017, 11:53 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 3817
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Cenę dowiesz się u producenta. Wizualizacje są na stronie producenta - nie są sztucznie upiększane.
Jak ktoś ma pro100 i nie ma cnc i nie zamierza mieć, to lepiej zostać przy pro100. Po co tracić kasę, którą raz się wydało.
Jak ktoś nie ma żadnego programu, nie ma cnc, ale o nim myśli, to może kupić Corpusa.
Nawet, jak ktoś nie ma cnc, ale o nim myśli, to powinien wziąć tą wersję programu z cnc. Tak, żeby sobie wszystko przygotować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpusa
Post: 20 maja 2017, 12:31 
Offline

Rejestracja: 13 kwie 2017, 23:22
Posty: 87
Plik z blatami to frezowania tez dostajesz z Corpusa prosto na Cyflexa?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 20 maja 2017, 12:44 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 3817
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Nie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 20 maja 2017, 14:36 
Offline

Rejestracja: 26 lut 2015, 16:03
Posty: 53
PBstol, zamiast chodzenia z pendrive'em zrzucam pliki na dysk sieciowy połączony z maszyną. Ułatwia to życie zwłaszcza w przypadkach kiedy muszę zmienić w Corpusie pliki obróbcze, bo np. muszę położyć element w wiertarce.
Wszystkie pliki mam w jednym katalogu i w moim przypadku skaner to wybawienie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 20 maja 2017, 14:38 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1478
Poogladalem corpusa. Jak bym mial cnc to bym w to poszedl a tak to pro100 choc okrojony to wciaz najlepszy jak dla mnie i wazne ze Polski. Mam nadzieje ze bedą go caly czas ulepszac.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 20 maja 2017, 14:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 mar 2014, 22:29
Posty: 562
Moim zdaniem corpus ma "cienkie " wizualizacje. Bynajmniej te które są na stronie. Może można coś więcej wyciągnąć...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 20 maja 2017, 15:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 517
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
To może dodam coś od siebie skoro o moim programie mowa.

PBstol pisze:
- musiałem dokupić program Optymik do optymalizacji. Ten wbudowany nie nadaje się do pilarek. Jedynie do nestingu.


PBStol masz rację ale nie do końca. Mam część klientów którzy korzystają z wbudowanej optymalizacji i są zadowoleni. Ale głównie są to klienci którzy nie przykładają bardzo dużej wagi do optymalizacji po prostu chcą wiedzieć jak pociąć i tyle, nie zarządzają magazynem itd. Oczywiście Corpus to Corpus graficzny i nidgy nie będzie tak dobry jak oprogramowanie wyłącznie do optymalizacji więc do poziomu Optimika nigdy nie dojdzie. Nigdy nie będzie miał też zarządzania magazynem odpadów , optyamlizacji na nich, optymalizacji na elementach uszkodzonych. To wszystko ma Optimik i producent słusznie woli wysłać wszystkie dane do zewnętrznego optymalizera niż budowac kolejny program optymalizujący. A jak już niedługo będzie Optimik 4 to dowiesz się dlaczego bardzo dobrze że kupiłeś Optimika. Nowa wersją jest MEGA :-)

Cytuj:
Jak ktoś ma pro100 i nie ma cnc i nie zamierza mieć, to lepiej zostać przy pro100. Po co tracić kasę, którą raz się wydało.


Ok patrząc na to że się ma program masz rację, ale mam sporą część klientów bez maszyn CNC z wersją Corpus Standard PROMO. ( taka wersja dla Danio)
Dlaczego według mnie mimo wszystko warto.
1. Parametryczność - dobrze i fajnie skondtruowanych kilka szafek robi za całą bibliotekę
2. Z racji na budowę - brak pomyłek typu wymiar elementu zmniejszył się o 1 mm czy kilka. Odkąd pamiętam Pro100 miał z tym problem. Ale tak jest jak się dociąga myszką
3. Rozpiska elemetów i okuć - to czego brakuje Danio jest i działa bardzo dobrze. Jak się sam nie pomylisz można produkowac w ciemno.
4. Zarządzanie krawędziami i ich kontrola. Jak ktoś miesza na elementach pcv 1 mm z pcv 2 mm - no to w pro 100 jest to niewykonalne
5. wbudowana optymalizacja - jaka by nie była ( każdy ocenia sam) jest bezpośrenio w programie
6. podmiana elementów typu uchwyty ,szuflady , fronty, itd to sama przyjemność
7. według mnie nawet budując od postaw - jestem w stanie zaprojektować szafę o niebo szybciej niż w pro100. I od razu mam produkcyjnie - W pro100 bym z 30 razy to sprawdził.

Mali pisze:
Plik z blatami to frezowania tez dostajesz z Corpusa prosto na Cyflexa?


Teoretycznie i praktycznie też jak być zrobił wlasne konstrukcje blatów można to zrobić, ale czasami jak pewne elementeny są bardzo powtarzalne łatwiej jest mieć standardowy program w maszynie. Bo program w maszynie zakładasz na jedną karwędź , Corpus da ci ale wszystkie obróbki które czasami nie są konieczne.

Więc można to zrobić generalnie

Galmat pisze:
Moim zdaniem corpus ma "cienkie " wizualizacje. Bynajmniej te które są na stronie. Może można coś więcej wyciągnąć...


Galmat wizualizacje na stronie nie są upiększane są jakie są i pokazuję prawdę. Nie podkręcam ich na stronę jak robi to moja szanowana cała konkurencja że pokazuje efekty wow - ale żeby je uzyskać już w swoim programie to trzeba paru godzin i miliona ustawień.

Czy da się zrobić wow z Corpusa, też się da. NA twoich wizualkach widziałem książki, doniczki, itd. To powoduje że wizualizacja jest pełna , bez dodatków zawsze brakuje efektu wow. Mam klientów którzy przechodzą przez blendera i kończą wizualizację w 3dstudio max. i wtedy jest wow i zbierałem już nie raz szczękę z podłogi . Ale to zawsze ich kosztowało ekstra albo pieniążków bo zlecili profesionaliście, albo czasu kto zna 3dstudio max wie o czym mówię.

Fakt Kd Max robi ładniejsze wizualizacje... ale produkcyjne leży. Corpus stawia w 100% na produkcję , wizualizacje są na totalnie samym końcu i to się przez najbliższe 2-3 lata nie zmieni. Dopiero jak skończymy wszystko co się da związanego z produkcją zrobimy wizki - wow.

A tak szczerze mam bardzo dużo klientów którzy mówili na początku wizualizacaje za słabe itd. Mieli Kdmaxy , Planity fusion millenium , Cad decory, itd. I co jak sprzedawali tak sprzedają , sprzedają więcej, i co lepsze wogóle nie robią wizualizacji jako takich przez silniki renderujące mamy ich 2 ( luxrender i povrey ) , po prostu włączają światła , odbicia i zapisują obrazki i jest dla nich ok. Więc to kwestia tylko pryiorytetów.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 20 maja 2017, 16:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 mar 2014, 22:29
Posty: 562
Oczywiście że dobrze że jest taka różnorodność programów.Jak to się mówi dla każdego coś innego. Właśnie dlatego wybrałem tak a nie inaczej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 20 maja 2017, 18:01 
Offline

Rejestracja: 06 gru 2013, 11:40
Posty: 628
Lokalizacja: SANOK
oj żeby oprogramowanie nie podzieliło użytkowników forum :roll: :P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 20 maja 2017, 18:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 mar 2014, 22:29
Posty: 562
Eeee tam nie przesadzaj :) Dlaczego miałoby tak być? Dobrze że jest różnorodność i wiele zdań na ten sam temat. Trzeba tylko pamiętać żeby zachować umiar i szacunek do siebie nawzajem. Jesteśmy tutaj dobrowolnie i nikt nikogo do niczego nie zmusza. Dobrze że dzielimy się wiedzą i doświadczeniem.Jak na razie mam nadzieje że nikt nie czuje się tutaj dyskryminowany czy obrażany. Oby tak dale koleżanki (co prawda w mniejszości :) i koledzy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 20 maja 2017, 22:59 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 3817
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Wymagania jakie postawiłem to:
- projektowanie
- programy cnc
- rozpiska
- rozkrój
Czyli kompleksowo. Od zaprojektowania, po realizację. PRO100 odpadł, bo nie ma cnc i stanąłem w miejscu. Dodatkowo moim zdaniem firma nie słucha użytkowników.
Do tego, jak się mówi o aktualizacji, a się ją wypuszcza rok lub pół roku później, to dla mnie nieporozumienie. Zagranie, żeby ludzie nie odeszli do konkurencji.

Corpus rozkroju nie spełnia, więc dokupiłem Optymik. Na tym rozkroju można zobaczyć ile pójdzie arkuszy, ale na pilarce nie da się z tego ciąć.
Tzn jak ktoś ma samozaparcie, to potnie, tylko chyba nie o to chodzi.
Projekty robię w domu, więc dla mnie wygodniej wrzucić pliki na pendrive.

Jeżeli chodzi o blaty, to zależy jaką się ma maszynę. Na Cyflexie nie mam np zmieniarki i wszystko robię frezem prawym nieprzelotowym.
Trzeba pomyśleć, jak włożyć blat, żeby nie uszkodzić kantu. Jak zaplanować obróbkę, aby odpady odpowiednio wyszły.
Jak zapalować obróbkę, aby frezowania wykonać bez mostków frezem nie przelotowym. Wejście freza w odpadzie.
W zwykłych frezarkach ma się zmieniarkę i pod tym względem po napisaniu programu jest mniej myślenia i kombinowania.
Zatem szybciej jest napisać programy na blaty na Cyflexie. Zrobić to parametrycznie, a później tylko zmieniać ustawienia.

Wizualizacje są dla mnie wystarczające. Ma być widoczny szkic/bryła i tyle.

Moja relacja z Lignumsoft jest, jak kolega z kolegą z forum. Jak coś nie działa i trzeba poprawić, dodać, to nie muszę kontaktować się z nim jak z korporacją.
Postprocesor napisali w 2 tygodnie. Robię testy, coś jeszcze trzeba poprawić, to zaraz jest gotowe. Działa, to tak, jak ja chce. Czyli na 100%, a nie na 10%.
Jest kilka pierdół, które ułatwiłyby mi pracę w Corpusie, to część z nich już została dodana.

Także widać, że przynajmniej idzie to do przodu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 21 maja 2017, 08:40 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1478
To jak to jest, ze ecru tak nie moze działać ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 21 maja 2017, 08:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 mar 2014, 22:29
Posty: 562
Być może czują się na tyle mocni na rynku że wychodzą z założenia że nie muszą reagować na sugestie użytkowników. Zobacz ile czasu minęło od poprzedniej wersji...sprężają się tylko jak poczują "oddech konkurencji na plecach" Zresztą.... te programy do projektowania mebli są "niszową" produkcją . "Garażowcy" na nielegalu nie kupią tylko będą szukali "darmowej wersji" stąd brak kasy na rozwój i ceny z lekka zaporowe.W ten sposób kółko się zamyka....
A chwała za to Lignumsoft że reaguje na sugestie i potrzeby użytkownika. Takie działanie na pewno jest rzadko spotykane.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 21 maja 2017, 11:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 517
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
Danio pisze:
To jak to jest, ze ecru tak nie moze działać ?


Ha Danio zadaj to pytanie do Ecru :-)

Galmat pisze:
A chwała za to Lignumsoft że reaguje na sugestie i potrzeby użytkownika. Takie działanie na pewno jest rzadko spotykane.


Dziękuje za mile słowa.
Po prostu my wychodzimy z założenia że programy są dla kleintów a nie dla producentów. Tak jak kiedyś tu napisałem Corpus tworzą producenci mebli - to wy dajecie najlepsze pomysły , a my staramy się to dodać do programu to w sesnosowny sposób. Czasami coś nie nie uda, czasami trzeba poczekać po programowanie do łatwych nie należy. Ale to w sumie dzięki użytkownikom Corpus wygląda jak wygląda i dlatego został doceniony na rynku.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 21 maja 2017, 11:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lis 2016, 23:04
Posty: 81
Lokalizacja: Śląsk
Corpus jest naprawdę wart tych pieniędzy to krok do przodu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 21 maja 2017, 23:46 
Offline

Rejestracja: 18 kwie 2017, 15:11
Posty: 8
Też jestem szczęśliwym posiadaczem programu CORPUS. Mam wersję okrojoną bez cnc, dla tych co pytają o cenę to przez pół full wersji. Tak jak lignumsoft napisał program tworzą użytkownicy. Tak samo działa firma festool większość sprzętu została wymyślona przez stolarzy.
Jeśli chodzi o wizualizację to jeszcze nikt na nią nie narzekał, wystarczy ustawić odbicia i cienie a klientki " pieją z zachwytu ". Nie ma co szaleć z super wizualizacją bo jak się przesadzi to potem będą pytania a dlaczego nie tak jak w projekcie tam lepiej to wygląda. Program pomaga w produkcji i to bardzo.

Pomagałem koledze przy dużej aptece, powiedziałem ze zrobię projekt będzie szybciej i bez pomyłek i na prawie 1000 formatek w trzech różnych kolorach do tego pogrubienia, blaty kuchenne, szkło, szuflad w cholerę i pomyliłem się tylko na 5 elementach bo nie zaznaczyłem oklejania. W programie zmierzyłem wszystkie nawierty pod szuflady, półki, frezowania ułatwiło to nam później pracę. Kolega podsumował ze on to by co chwilę musiał coś ciąć lub kleić bo było by żle. Z tego wszystkiego to najgorsze było spotkanie z klientką na hurtowni bo zmieniała kolor na gotowym projekcie z 10 razy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 22 maja 2017, 05:08 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 3817
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Wersja bez cnc, ale nawierty zmierzyłeś.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 22 maja 2017, 05:41 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1478
Ja mysle że administratorzy w ogóle powinni usuwać opinie wstawiane przez osoby tutaj nie znane, by informacje były tu bardziej wiarygodne. Ja wiem że jak bym był lignumsoftem to też bym tak kombinował.
PBstol jak wstawi opinie to, to można czytać i tym się sugerować. A to że lubi Lignumsofta raczej mało wpływa na jego opinie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 22 maja 2017, 07:30 
Offline

Rejestracja: 18 kwie 2017, 15:11
Posty: 8
Tak zgadza się jest możliwość zmierzenia nawiertow. W okrojonej wersji programu jest inna wersja funkcji meta report. Mogę zmierzyć dystans do każdego otworu w meblu, przegrody, półki wszystkiego. Potem drukuje to w dowolnym rzucie jakim chcę . Wygląda to jak rysunek w cad . I to mi wystarczy do pracy.

Jeśli chodzi o to że ktoś kogoś lubi i może wpływać to na opinię to z właścicielem firmy lignumsoft rozmawiamy jak z kolegą a nie handlowcem. On też przez lata prowadził stolarnie i mając tego dość poszedł w inną stronę. Ale przez ma też jakąś wiedzę i doświadczenie. Mi osobiście też się dobrze rozmawia z lignumsoftem jak z kolegą po fachu przy piwku.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 23 maja 2017, 16:46 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 3817
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
No i wgrałem sobie aktualizację. Powinna się nazywać "PBStol". Wszytko co prosiłem zostało dodane. Małe rzeczy, a ułatwiające pracę.
Teraz muszę pomyśleć nad kolejnymi ulepszeniami :shock:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 23 maja 2017, 17:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 maja 2013, 16:50
Posty: 175
Lokalizacja: eksłomżyńskie
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble
Jest demo tego programu ? bo szukałem i nic nie znalazłem :(
można w nim utworzyć formatkę w kształcie trójkąta ?

_________________
Stolarz uczy się całe życie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 23 maja 2017, 17:40 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 3817
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Możesz dostać demo po prezentacji. Można zrobić i koło, tylko nie wiem, jakie masz oczekiwania. Tzn, co dalej chcesz z tym zrobić.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 23 maja 2017, 17:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 maja 2013, 16:50
Posty: 175
Lokalizacja: eksłomżyńskie
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble
chodzi mi o możliwość zrobienia projektu szafy na poddaszu
gdzie jedna strona będzie ścięta
Obrazek
coś takiego

_________________
Stolarz uczy się całe życie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 23 maja 2017, 17:54 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 3817
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Front tak zrobisz. Element też można obrócić. Tylko nie wiem, czy to nie będzie jakiejś kolizji tak jak w pro100. Zaraz pewnie lignumsoft odpowie.

Ja takie szafy rysowałem w cadzie patrząc od czoła. Tam wyliczałem kąty i ustawiałem na pilarce.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 23 maja 2017, 18:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 517
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
Cytuj:
No i wgrałem sobie aktualizację. Powinna się nazywać "PBStol". Wszytko co prosiłem zostało dodane. Małe rzeczy, a ułatwiające pracę.


No bo jak my piszemy że to producencji tworzą Corpus , to nie ściemniamy - po prostu tak jest. Najlepsze pomysły są od użytkowników, my staramy się w miarę możliwości je zrealizować.

Cytuj:
Teraz muszę pomyśleć nad kolejnymi ulepszeniami


Ani mi się waż :-) limit wyczerpany :twisted: A na powaznie jeszcze dojdą 3-4 drobiazgi i zaczynamy pracę nad grubym zwierzem. :twisted:

Darecki - co do szaf to się da to zrobić.Tylko musisz sobie sam zbudować. Te korpusy z załącznika w lipiec/sierpień będą dostępne z całą biblioteką sevrolla.
Teraz są dostępne tylko w Corpus Astin.

Zobacz sobie film :
https://www.youtube.com/watch?v=I42C1YhJikw


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 23 maja 2017, 18:28 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 3817
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
lignumsoft pisze:
Ani mi się waż :-) limit wyczerpany


Napiszę do marcino na PW on zapoda jako swoje:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Corpus
Post: 23 maja 2017, 19:10 
Offline

Rejestracja: 26 lut 2015, 16:03
Posty: 53
Jakieś moje życzenia też już zostały spełnione w aktualizacjach :) . Potwierdzam, że Lignumsoft słucha, pracuje i unowocześnia Corpusa na bieżąco. Za współpracę oceniam go 10/10.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 552 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group