TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 23 lip 2019, 14:10

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1193 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40
Autor Wiadomość
Post: 12 cze 2019, 08:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lut 2015, 01:07
Posty: 352
Lokalizacja: Kołobrzeg
Specjalizacja: meble kuchenne, szafy, zbudowy, itp
O co pytasz, chodzi Ci o front z frezowanym uchwytem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 cze 2019, 09:21 
Offline

Rejestracja: 21 lut 2019, 13:04
Posty: 4
Lokalizacja: Biała Podlaska
Zawód: Operator CNC
Udostępniony przez Ciebie plik Front x1.meb ma w strukturze elementy dystansowe o nazwie "null". Zaciekawiły mnie ich niecodzienne właściwości. Są cały czas niewidoczne (jedynie w drzewku struktury), nie da się edytować kształtu, przesuwać bezpośrednio kursorem, ani pomalować. ;) Zmodyfikowany w programie zewnętrznym?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 cze 2019, 15:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 maja 2013, 16:50
Posty: 199
Lokalizacja: eksłomżyńskie
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble
Element "Null" jest od dawna znany w Pro100
była tu na forum gdzieś mowa o nim

_________________
Stolarz uczy się całe życie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 cze 2019, 18:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 888
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
gmd mam go jeszcze z Manty (poprzednie forum stolarskie) ktoś mi go dał albo mi o nim opowiedział.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 cze 2019, 06:07 
Offline

Rejestracja: 21 lut 2019, 13:04
Posty: 4
Lokalizacja: Biała Podlaska
Zawód: Operator CNC
darecki pisze:
Element "Null" jest od dawna znany w Pro100
była tu na forum gdzieś mowa o nim

Dzięki. Przeszukam archiwa na ten temat. ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 cze 2019, 07:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lut 2015, 01:07
Posty: 352
Lokalizacja: Kołobrzeg
Specjalizacja: meble kuchenne, szafy, zbudowy, itp
gmd, powiem szczerze, że nie bardzo wiem o jakim elemencie mówisz, podsyłam jeszcze raz front i wskaż mi o co chodzi.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 cze 2019, 11:16 
Online

Rejestracja: 09 mar 2017, 18:25
Posty: 273
Lokalizacja: Olsztyn
Specjalizacja: meble … czyli manufaktura na zamówienie :-)
panowie - dlaczego nie mogę otworzyć pliku - chociaż otwiera się w PRO100 a następnie - niepoprawny format pliku. dajcie popatrzyć na to cudeńko

_________________
"zawsze wydaje się , że coś jest niemożliwe, dopóki nie zostanie zrobione"
Nelson Mandela


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 cze 2019, 19:35 
Offline

Rejestracja: 21 lut 2019, 13:04
Posty: 4
Lokalizacja: Biała Podlaska
Zawód: Operator CNC
Trochę się zakręciło... :) Pierwsze moje pytanie o ten element skierowałem do Omen, cytując tam jego wypowiedź do Ciebie, bosman170. I to o jego udostępniony plik pytałem. Odpowiedział, że ma go z poprzedniego forum. Przepraszam za zamieszanie, bosman170, bo później odniosłem się, jakbyś to Ty to udostępniał. Jutro w firmie rozbiorę ten front i napiszę o co chodzi. :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 cze 2019, 19:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 888
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
m.premium a jaką wersję PRO100 masz? Tamten plik to pewnie wersja 6.? Tu masz taką wersję dla minimum 5.0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 cze 2019, 20:35 
Online

Rejestracja: 09 mar 2017, 18:25
Posty: 273
Lokalizacja: Olsztyn
Specjalizacja: meble … czyli manufaktura na zamówienie :-)
6.14 z modułem cnc, ale to beta
wydaje mi się ze nie tu jest pies pogrzebany. ale sprawdzę

_________________
"zawsze wydaje się , że coś jest niemożliwe, dopóki nie zostanie zrobione"
Nelson Mandela


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 cze 2019, 23:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lut 2015, 01:07
Posty: 352
Lokalizacja: Kołobrzeg
Specjalizacja: meble kuchenne, szafy, zbudowy, itp
Ten plik jest do wersji 6,15


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 cze 2019, 07:07 
Online

Rejestracja: 09 mar 2017, 18:25
Posty: 273
Lokalizacja: Olsztyn
Specjalizacja: meble … czyli manufaktura na zamówienie :-)
ok otwarty - na szybko w starej wersji . ja taki front mam zrobiony z jednego kawałka - o tym było wcześniej - ale , żeby mi się kąty nie zmieniały i łuki to jest zrobiony na wysokość 1D - i tylko go rozciągam, lub 3 szuflady i też rozciągam

_________________
"zawsze wydaje się , że coś jest niemożliwe, dopóki nie zostanie zrobione"
Nelson Mandela


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 cze 2019, 07:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lut 2015, 01:07
Posty: 352
Lokalizacja: Kołobrzeg
Specjalizacja: meble kuchenne, szafy, zbudowy, itp
Można i tak, ale musisz mieć w bibliotece kilkanaście wysokości i co najważniejsze mój front widać w rozpisce jako element zgodny z wymiarami. To mi ułatwia pracę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 cze 2019, 18:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 888
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
m.premium mając fronty robione w całości w edytorze kształtów musisz wiedzieć też o tym że jak będziesz chciał zrobić wycenę to wyliczy Ci to z tego wzoru:

grubość elementu x wysokość elementu

Nie ma tutaj szerokości elementu co powoduje że dokładasz do interesu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 cze 2019, 18:42 
Online

Rejestracja: 09 mar 2017, 18:25
Posty: 273
Lokalizacja: Olsztyn
Specjalizacja: meble … czyli manufaktura na zamówienie :-)
ło panie ! wy to tutaj jesteście ekstraklasa. ja robię jeszcze na około czyli od du.y strony. mam swoją listę kontrolną podzieloną na osobne komponenty i tak zliczam ( jak świstak co siedzi i zawija w te sreberka ). nie ukrywam - zajmuje to w cholerę czasu, ale jeszcze się nie zdarzyła jakakolwiek pomyłka. nigdy.

_________________
"zawsze wydaje się , że coś jest niemożliwe, dopóki nie zostanie zrobione"
Nelson Mandela


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 cze 2019, 17:21 
Offline

Rejestracja: 06 gru 2013, 11:40
Posty: 566
Lokalizacja: SANOK
tak patrzę i oglądam te realizacje ze strony pro 100 no i tam wyglądają supeerrrr tylko jakoś mało kto potrafi to powtórzyć :)
jak to jest u was ?? czy daje radę zrobić taką wizualizacje jak na stronie pro 100 ??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 cze 2019, 19:24 
Online

Rejestracja: 09 mar 2017, 18:25
Posty: 273
Lokalizacja: Olsztyn
Specjalizacja: meble … czyli manufaktura na zamówienie :-)
z pewnością - tylko po co komu na produkcji przepięknie wyrenderowany bok komody w dębie - tu raczej liczy się formatka.....

_________________
"zawsze wydaje się , że coś jest niemożliwe, dopóki nie zostanie zrobione"
Nelson Mandela


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 cze 2019, 19:48 
Offline

Rejestracja: 06 gru 2013, 11:40
Posty: 566
Lokalizacja: SANOK
mi , może nie tylko na produkcji ale żeby klient był mile zaskoczony


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 cze 2019, 15:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 888
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Dany uważaj, bo jak projekt zrobisz zbyt ładny to może się rozczarować wykonaniem w realu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 cze 2019, 15:19 
Offline

Rejestracja: 06 gru 2013, 11:40
Posty: 566
Lokalizacja: SANOK
moja w tym głowa aby było tylko lepiej rotfl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 cze 2019, 15:29 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4115
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Zaskocz mile klienta wykonanymi meblami.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 cze 2019, 15:42 
Offline

Rejestracja: 06 gru 2013, 11:40
Posty: 566
Lokalizacja: SANOK
no takim podejściem to może lepiej klientom długopisem na kartce rysować ??
już tak na serio to dla mnie ważną sprawą jest aby ten projekt ładnie przedstawić i dlatego pytam
czy komuś udaje się osiągać taki poziom renderingu jak na tych realizacjach ze strony pro 100


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 cze 2019, 16:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 888
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Dany ale one też były pewnie robione w PRO100 i Krayu. Mówię tu o samych obrazkach, nie o projektach. Ale później z pewnością zostały tak jeszcze tylko "troszeczkę" potraktowane Photoshopem lub innym tego typu programem, który jeszcze bardziej podkręca śrubę w wyglądzie.

Tu Danio zrobił obrazek (link) z projektu jaki dostał od Ecru. Ten projekt ma ponad 200 MB. Same te kamienie nad blatem to prawie 11 MB. Z tych szafek, które są w tym projekcie nie da się zrobić mebli, bo to są tylko bryły szafek. Wygląd mają szafki ale szafki tam nie ma.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1193 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Raf_an_kub i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group