TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 15 sie 2018, 17:53

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 887 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 30  Następna
Autor Wiadomość
Post: 31 paź 2016, 08:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 295
Lokalizacja: Szczecin
Omen ile sobie krzyczą za tę aktualizację ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 08:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 733
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
W tej chwili dzwoniłem i jest już dostępne. Same programy i przekonfigurowanie klucza dostanę na maila.

Co do cen, to 900 (PRO100) i 1000 (KRAY) obie +VAT.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 08:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 295
Lokalizacja: Szczecin
Zamówiłeś i aktualizacje i render ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 08:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 733
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
aha


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 10:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 gru 2015, 13:40
Posty: 105
Lokalizacja: Wałcz
Czy już masz i "bawisz się "nową wersją"??? pisz bo mnie ciekawość zżera ;)

_________________
"Kobieta....jedno myśli,robi drugie,mówi trzecie,czwarte wie,piąte przeczuwa...."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 11:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 529
Lokalizacja: K/ Krakowa
Szaleństwo !!!

Zaraz dzwonie :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 11:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 mar 2015, 16:08
Posty: 95
Lokalizacja: Stalowa Wola
Zawód: Projektant / Grafik
Hejka Projektanty i Stolarze !!!

Własnie dostałem takie info na FB :)

Dzień dobry !
zgodnie z wcześniejszymi rozmowami z dumą i radością informujemy, że dziś rozpoczynamy sprzedaż pierwszej, przedpremierowej transzy PRO100 v.6 dla naszych najbardziej zaawansowanych użytkowników. Aktualizacja z wersji 5 kosztuje 900 PLN netto, moduł renderingu KRAY - 1000 PLN netto.
Długo wyczekiwane nowości w wersji 6 to m.in.:
- podmiana brył (m.in. frontów i uchwytów)
- mapowanie środowiska (n.p. efekt chromowań)
- ambient occlusion (lepsza jakość standardowej wizualizacji)

- bryły obrotowe (w tym łatwa konstrukcja narożników np. łączenia listew)
- tekst 3D
- narzędzia dystans i dystrybucja
- roztrzel (ułatwia tworzenie dokumentacji montażowej)
- obrót z myszy
- powiadomienia

- eksport projektu do panoramy 3D
- eksport w formacie obj
- import/eksport cenników
- zwiększenie kąta świecenia świateł

Interfejs użytkownika:
- widoczność osi sceny/elementu
- kolory ułatwiające orientację
- przesuwanie/obrót z klawiatury (Alt)
- powiększenie uchwytów
- edycja zablokowanych grup
- niezależny obrót zaznaczonych elementów
- odrotowywanie/zerowanie obrotów
- nowy mechanizm przyciągania do elementów bez kolizji

Poprawiliśmy również działanie funkcji:
- przyspieszenie wczytywania bibliotek mebli i elementów
- zwiekszona stabilność przy dużych projektach (undo)

I oczywiście dodatkowy Moduł zaawansowanego renderingu KRAY, o którym najwięcej mówią rezultaty...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 12:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 gru 2015, 13:40
Posty: 105
Lokalizacja: Wałcz
Nie wytrzymałam i również zamówiłam mam mieć na środę dostawę...na emalia powiedzieli ze niemożliwe.....

_________________
"Kobieta....jedno myśli,robi drugie,mówi trzecie,czwarte wie,piąte przeczuwa...."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 13:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 529
Lokalizacja: K/ Krakowa
Ja tez już zaklepałem :)
Niestety dema nie ma by szybciej przetestować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 13:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 gru 2015, 13:40
Posty: 105
Lokalizacja: Wałcz
no niema stety lub niestety....tak naprawdę zmiany są większe niż kosmetyczne wiec i tak należny zaktualizować...w środę będę testować ....

_________________
"Kobieta....jedno myśli,robi drugie,mówi trzecie,czwarte wie,piąte przeczuwa...."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 15:00 
Offline

Rejestracja: 05 paź 2015, 13:16
Posty: 452
Witam zakupilem program z 2 ręki ,i czy juz moge na niem dzaiałać?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 15:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 529
Lokalizacja: K/ Krakowa
Zadzwoń i zapytaj. Ale tu niezbędny jest klucz więc pewnie będzie taka możliwość.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 15:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 gru 2015, 13:40
Posty: 105
Lokalizacja: Wałcz
koniu1980 pisze:
Witam zakupilem program z 2 ręki ,i czy juz moge na niem dzaiałać?



Od dzisiaj dopiero ruszyła sprzedaż i już zakup z 2 ręki...? ....chyba ze chodzi o stara wersje rotfl

_________________
"Kobieta....jedno myśli,robi drugie,mówi trzecie,czwarte wie,piąte przeczuwa...."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 15:38 
Offline

Rejestracja: 05 paź 2015, 13:16
Posty: 452
heheh mam wersjie 5,34


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 15:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 gru 2015, 13:40
Posty: 105
Lokalizacja: Wałcz
Jeśli posiadasz klucz wiec raczej możesz używać.....dowiedz się jeszcze jak przepisać licencje programu na siebie jakie to są koszty zeby było całkiem legalnie ;)

_________________
"Kobieta....jedno myśli,robi drugie,mówi trzecie,czwarte wie,piąte przeczuwa...."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 16:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 maja 2013, 16:50
Posty: 175
Lokalizacja: eksłomżyńskie
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble
przepisanie licencji chyba około tysiaka kosztuje

_________________
Stolarz uczy się całe życie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 16:52 
Offline

Rejestracja: 05 paź 2015, 13:16
Posty: 452
dzieki sporo wyjdzie za wszystko z 4tys masakra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 16:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 gru 2015, 13:40
Posty: 105
Lokalizacja: Wałcz
Nowa pełna wersja to 3690 brutto i to nowa 6 wersja.....wiec średnio się opłacało z 2 reki.... :shock: chyba ze z rozkrojem to wtedy masz 900 zl do przodu....ale jak będziesz chciał uaktualnić do wer.6 to 1100 zl brutto wiec oszczędności żadne ;) :D ;)

_________________
"Kobieta....jedno myśli,robi drugie,mówi trzecie,czwarte wie,piąte przeczuwa...."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 18:51 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 3804
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Lepsza wizualizacja, nie przyśpieszy mi realizacji. Dajcie znać, czy jest "rozpiska".


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 19:48 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1471
Jesli podmiana uchwytow i frontow dziala dobrze to to przyspieszy realizacje. Ale 2.3 k to troche duzo za takie przyspieszenie no i podobno rozpiska z podzialem ma byc ale to i tak duzo za te trzy rzeczy. Lepsza wizualizacja to wielki plus dla projaktantki ale ja sie czesto spotykam z sytuacją ze meble zamontowane sie lepiej prezentuja niz te z projektu pro100 co jest duzym plusem jak kończę montaz i klient zachwycony a mnie sie taka sytuacja podoba. Nie wiem jak inni ale ja to bym chcial by sie bardzo szybko i intuicyjnie robilo i edytowało projekty od A do Z az po mega intuicyjna rozpiske elementow i materialow i dopiero na koncu bym chcial tego kraya. Lampki ze zwiekszonym kątem świecenia to z Rosyjskiego forum juz od dawna mam ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 20:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 mar 2015, 16:08
Posty: 95
Lokalizacja: Stalowa Wola
Zawód: Projektant / Grafik
Danio jak masz te lampki to daj linka ; )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 20:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 19:03
Posty: 2153
Lokalizacja: Dobrzyków/Płock
Zawód: stolarz (chyba)
Specjalizacja: schody
Danio, czym jest kilka tys zł za program, dzięki któremu zarabiasz. Traktuj go jak taką samą maszynę jak ta, która stoi na warsztacie. 4 czy 5 tys za program to wcale nie jest tak dużo.

_________________
Krawaty wiąże, usuwam ciąże.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 20:51 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 3804
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
[quote="Stol-Art" dzięki któremu zarabiasz.[/quote]
Właśnie dlatego potrzebna jest konkretna rozpiska. Teraz trzeba dłubać ręcznie i tracić na to czas.
Powinno się jedynie myśleć projektując. Później klika kliknięć, żeby coś wygenerować i gotowe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 21:03 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1471
Kupujesz i placisz za cos co chcesz a nie za to co ktos chce ci dać. Byc mozliwe ze kupie v6 ale pierw sprawdze demo czy sa te dodatki takie jak chcialem. Pewnie gdyby nie wpis na fb o rozpisce z podzialem to pewnie dalej nie bylo by tego dodatku. Ciekawe czy bedzie normalna opcja fugi w plytkach ? Moim zdaniem jest bardzo duzo rzeczy jakie uzytkownicy chcą ale ecru tego nie specjalnie nam daje. Program jest fajny ale moglby byc super gdyby pytali i dawali to czego chcemy.
Cena za program to 3.6k za v5 plus 2.3k za aktualizacje z krayem, czyli juz 6k. Jak dadza mi to co chce (pewnie nie tylko ja chce pewne dodatki) to kupie z wdziecznoscią.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 21:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 733
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
ylona pisze:
[…]pisz bo mnie ciekawość zżera ;)
Pisz, pisz. To piszę, ale ja mam jeszcze gorzej. Mam już poinstalowane wszystko ale nie chce się uruchomić bo brak uprawnień. Muszę dokończyć rejestrację klucza sprzętowego. Wszystko rozbija się o jeden plik do nich i w odpowiedzi jeden plik od nich. I też będę się cieszył dopiero w środę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 21:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 gru 2015, 13:40
Posty: 105
Lokalizacja: Wałcz
ech...ciągle pod górkę rotfl

_________________
"Kobieta....jedno myśli,robi drugie,mówi trzecie,czwarte wie,piąte przeczuwa...."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 21:31 
Offline

Rejestracja: 02 sie 2015, 17:30
Posty: 16
Dajcie znać, czy jest v.6 elementy i grupy ukryć lub wyświetlić funkcję?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 21:35 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 3804
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Omen pisze:
i w odpowiedzi jeden plik od nich. I też będę się cieszył dopiero w środę.

Nad tym plikiem jeszcze pracują:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 21:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 gru 2015, 13:40
Posty: 105
Lokalizacja: Wałcz
hehe weź nie stresuj nas ;)

_________________
"Kobieta....jedno myśli,robi drugie,mówi trzecie,czwarte wie,piąte przeczuwa...."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 31 paź 2016, 22:27 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1471
http://promebel.club/forum/showthread.p ... 5&page=129 gdzies tu znalazlem te lampki. Ale najprawdopodobniej te dodatki w v6 beda dobre wiec lampki juz mozna pominąć.
Ecru pewnie nie robi pełnej aktualizacji bo myslą że zaraz by nie mieli co aktualizowac ale popełniają wielki błąd bo im dłużej będą zwlekać tym dłużej będą w tyle a mogli by byc wiele kroków dalej i tak naprawde nie ma końca bycia coraz lepszym. Akurat wczoraj słuchałem o tym wyklad pewnego bosa internetowego który czepie 10 albo 20 razy wiecej niz meblarze :) Ecru zanim pro100 zrobi idealne minie ze 4-6 lat i dopiero wtedy moze odkryją że jednak mozna więcej, ze można by np połączyć pro100 z smartfonem i z glm50c. A mogli by to zrobić już jutro, albo wczoraj a jutro cos nowego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 887 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 30  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group