TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 18 paź 2018, 19:29

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 965 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  Następna
Autor Wiadomość
Post: 23 kwie 2018, 21:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 571
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
Danio pisze:
jak dla mnie to jest kosmos
Danio co ty wiesz o kosmosie


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 kwie 2018, 05:15 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4075
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
W Corpus 5 będą takie wizki:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 kwie 2018, 05:27 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1639
Adam :glaszcze: puść tą brzytwę :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 kwie 2018, 11:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 571
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
PBstol pisze:
W Corpus 5 będą takie wizki:)


Nieiele się pomyliłeś :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 kwie 2018, 13:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 642
Lokalizacja: K/ Krakowa
To już nie chcę wiedzieć jakie będą w pro100 v7

Tak czy inaczej wizualizacje które przedstawił lignumsoft nie powstają z biegi i nawet nie każdy wykwalifikowany projektant je ogranie. tak czy inaczej jeszcze jakiś czas temu był rysunek bez cieni i wystarcza a teraz takie bajery raz lepsze raz gorsze ale pod szczechą...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 kwie 2018, 14:37 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1639
Powiem że ten Octane wymięka do Kraya :)
http://januszbiela.com/?portfolio=2016


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 kwie 2018, 17:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 768
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
A wiecie co? Ja mam to jak powyżej napisał
MarekMitonski pisze:
i nawet nie każdy wykwalifikowany projektant je ogranie
gdzieś i nie będę się męczył dla dobrego samopoczucia zamawiającego. Nie mam zamiaru robić dla niego super wizualizacje nawet gdy od tego będzie zależało, czy on to weźmie, czy nie. Wizualizacja jest potrzebna klientowi tylko po to aby wiedział co zamawia i z grubsza jak to będzie wyglądało.
Jak będzie chciał super wizualizacje niech idzie do projektanta, zapłaci mu ileś tam od m² lub od całego projektu to przynajmniej będzie wiedział za co zapłacił. I się posika patrząc na super projekty. I tak to co wymyśla projektant vide Martin http://technikistolarskie.pl/forum/viewtopic.php?f=55&t=1187&start=810#p47850 ma się nijak do tego jak trzeba to zrobić aby to miało ręce i nogi.
Każdy z projektantów na swoim projekcie pisze, że jest on poglądowy, a wymiary należy sobie sprawdzić samemu. I tyle w temacie.

Za dużo widocznych szczegółów to za dużo problemów potem jak to napisał Bodek w tym wpisie http://technikistolarskie.pl/forum/viewtopic.php?f=55&t=1187&start=840#p47956 na poprzedniej stronie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 kwie 2018, 18:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 571
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
Omen dobrze piszesz , dlatego nawet jak byłem producentem mebli to unikałem wizualizacji jak ognia. Jeżeli klient wybór wykonawcy opiera na tym jaką wizulalizację dostanie to dla mnie była Pierwsza żarówka ( omijać szerokim łukiem ), jak zaczynał modzić z kolorystyką itd ( to była druga żarówa), jak na zaliczkę w wysokości 60% mowił że za dużo - było 3 żarówa - i podziekowanie klientowi za współpracę i roboty nie brałem. Potem ZAWSZE się okazywało że z tym klientem był ZONK. A jak jest się fachowcem i przychodzi klient z polecenia to jak byś mu kreski na kolanie rysował to i tak cię wybierze.

Odnośnie Danio - możemy się tu przebijać co i rusz lepszymi wizkami ( bo jest masa silników renderujących - od tych darmowych , po tanie, po drogie, po ekstremalnie drogie ). I powiem ci na każdym z nich uzyskasz świetne efekty - wszystko tylko niestety zależy od czasu ile trzeba poświęcić na taki render. Osobiście wpienia mnie strasznie jak firmy mamią klientów na ich stronach są takie wizki że szczękę można zbierać, potem jednak kupuje się program i przychodzi rozczarowanie bo takich efektów nie idzie uzyskać nijak. I te nasze rendery są o połowę gorsze jak nie lepiej. Sam zauważyłeś w innym wątku że jabłka są plastikowe , chlebek nie taki , i wizki ot tak na szybko są przeciętne. To jest straszne robienie ludzi w butelkę. Ja na przykład tego nie robię i robić zamiaru nie mam.

To czego dzisaj nie mamy to nie mamy czasu, i stolarz to jest od produkowania mebli , a architekt do robienia projektów i wizualizacji.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 kwie 2018, 18:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 maja 2013, 17:44
Posty: 2006
Specjalizacja: 12/70
lignumsoft pisze:
stolarz to jest od produkowania mebli , a architekt do robienia projektów i wizualizacji.


Amen!

_________________
Davus sum, non Oedipus.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 kwie 2018, 07:27 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1639
lignumsoft pisze:
To jest straszne robienie ludzi w butelkę.

Juz pisałem że wizualizacje dla Ecru nie robił kosmita tylko zwykły człowiek, jedynie tyle że jest On pro projektantem i każdy pro projektant zrobi to co tam jest pokazane. Ja np też bym zrobił jak bym robił tylko projekty, ale dla mnie projekt musi być szybki więc efekty mam gorsze, ale są dobre i dla klienta o wiele lepsze niż rysunek długopisem kolorowym.

lignumsoft pisze:
stolarz to jest od produkowania mebli , a architekt do robienia projektów i wizualizacji.
100% prawdy. Ja jestem meblarzem i projektantem moich mebli, co gorsza jestem jeszcze szefem. Może kiedyś jeszcze będe operatorem CNC jeśli wiertarke kupie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 kwie 2018, 08:37 
Offline

Rejestracja: 02 mar 2015, 14:46
Posty: 1050
Lokalizacja: Mazoffshe
Ta lista się nie kończy. Kierowcą. Księgowym. Specjalistą od marketingu. Panią od sprzątania. Itd.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 kwie 2018, 09:26 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1639
A robił ktoś może Angielską w chromie ? :D


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 kwie 2018, 21:59 
Offline

Rejestracja: 14 lut 2016, 10:05
Posty: 89
Danio pisze:
W pro100 około 6 minut. To jest w KDmaxie ? Ile czasu ?

nie wiem, zlecam robienie wizualizacji, ale jeżeli to robisz w 6 minut to chyba powinieneś zmienić profesje.
raca pisze:
Ta lista się nie kończy. Kierowcą. Księgowym. Specjalistą od marketingu. Panią od sprzątania. Itd.

Taa próbowałem też kiedyś liczyć naprawdę sporo tego wyszło.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 kwie 2018, 05:47 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1639
Źle napisałem. 6 minut robił się sam rendering, a tworzenie projektu to sporo dłużej, nie powiem ile.
Twój projekt zlecony to na oko chyba był robiony 30 minut dla obcykanego projektanta, tak mi sie wydaje, bo nawet nierówno ułożonych frontów nie poprawiono.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 kwie 2018, 06:00 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4075
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
raca pisze:
Ta lista się nie kończy. Kierowcą. Księgowym. Specjalistą od marketingu. Panią od sprzątania. Itd.


Jeszcze inspektorem, który sprawdzi ściany po brygadzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 maja 2018, 11:09 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1639
Nowy Kray jest szybszy i ma dużo mniej szumu.
To się robiło 3 minuty i 7 sekund.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 maja 2018, 11:28 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1639
Bez halogenów 2 minuty 25 sekund.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 sie 2018, 10:58 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1639
Zauważył ktoś że po ostatnich aktualizacjach Pro100 się przycina ? Na początku projektu chyba nie ma różnicy ale efekt jest coraz gorszy im więcej szafek się wklei do projektu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 sie 2018, 11:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 mar 2015, 03:18
Posty: 131
Lokalizacja: www
Danio pisze:
ale efekt jest coraz gorszy im więcej szafek się wklei do projektu.

Tak, w przypadku nieskonfigurowanego Windows 10


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 sie 2018, 11:40 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1639
Nieskonfigurowanego czy niezaktualizowanego ? chodzi o sterowniki czy coś innego ?
Powiem też że wywala mi czasem błąd "wizualizacji fotorealistycznej" w pro100. A kartę mam geforce 1050 TI


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 sie 2018, 12:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 mar 2015, 03:18
Posty: 131
Lokalizacja: www
Nieskonfigurowanego
Danio pisze:
chodzi o sterowniki czy coś innego ?

Ogólne ustawienia systemu.
Optymalizacja systemu Windows 10
Rekomenduj https://www.winprivacy.de/english-home/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 sie 2018, 12:30 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1639
Dzięki za info ale muszę poszukać to o czym piszesz w języku Polskim bo innego nie znam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 sie 2018, 20:53 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1639
Jak tam inni uzytkownicy Pro100 widzicie przycinanie sie pro100 po ostatnich aktualizacjach, czy może wszystko smiga dobrze ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 sie 2018, 21:03 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4075
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Napisz do Ecru, a przez weekend sobie odpocznij:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 sie 2018, 21:45 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1639
Właśnie myślę gdzie by tu jechać. Nie bylem jeszcze na nowym basenie w Tychach.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 18 sie 2018, 15:42 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 21:00
Posty: 2112
Lokalizacja: Swaj
Polecam Seszele. O ile tam też nie byłeś.

_________________
... Bo wszyscy stolarze, to jedna rodzina ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 sie 2018, 12:59 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1639
Jechał by ale z moimi funduszami maxymalnie to mogę na aquapark w Tychach. Co Ci się podobało na Seszelach że polecasz ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 sie 2018, 15:14 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 21:00
Posty: 2112
Lokalizacja: Swaj
Co może się podobać na Seszelach???
Oczywiście zajefajne plaże i woda jak kryształ. Szczególnie warto odwiedzić plażę Takamaka, a po przeciwnej stronie wyspy - plażę Police Bay.
Ale nie tylko. To jest 115 wysp, ale polecam wyspę Mahe. Jest tam park narodowy, urocze kościółki, muzeum herbaty i niesamowity widok na góry.
Tylko nie jedź na dwa tygodnie. Tydzień wystarczy. Potem zaczyna być nudno. Chyba, że lubisz ostro popić, bo wtedy czas szybciej płynie.

_________________
... Bo wszyscy stolarze, to jedna rodzina ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 sie 2018, 15:25 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4075
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Ja polecam wypad do Nowego Aleksandrowa:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 sie 2018, 16:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 768
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
PBstol, a nie do Nowej Aleksandrii?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 965 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group