Nie mam 7.05 ale mam 7.01, 7.04 i 7.08 (najnowsza dostępna)
https://projektuj.pl/708/p7 - sama
https://projektuj.pl/708/p7k - z Krayem
Klikając w te linki pobierze Ci się plik instalacyjny, który dopiero ściągnie odpowiednią wersję programu
*. Zainstaluj go w innym katalogu. A najlepiej kiedy zainstalujesz go w podkatalogu wersji angielskiej. Sprawdź czy Ci zadziała i czy wszystko będzie prawidłowo. Jak będzie działał tak jak należy to zainstaluj go ponownie nadpisując wersję angielską, a z tego "próbnego" zrób sobie wersję działającą z ułamkami (przez zmiany w PRO100.ini). Do obu tych wersji stwórz sobie skróty np. na Pulpicie (lub gdzie je tam masz). Jeśli dajesz je w Menu "Start" i chcesz mieć swoje nazwy (tak jak widać to u mnie) to musisz stworzyć skrót do programu w katalogu instalacyjnym. Następnie nadać mu swoją nazwę i dopiero później umieścić go w menu "Start".
Załącznik:
Instalacje PRO100.png
W ustawieniach obu programów zrób tak aby korzystały one z tych samych katalogów. I co najważniejsze zapisz sobie kopie ustawień obu wersji w osobnych katalogach tak aby móc je "przywrócić" po ewentualnej aktualizacji.
Załącznik:
Katalog PRO100.png
Chociaż nie wszystkie aktualizacje dokonują zmiany tych ustawień to jednak się tak zdarza. Aby sprawdzić czy kolejna aktualizacja dokonała zmiany sprawdź jakie są różnice w zawartości pomiędzy starym a nowym plikiem za pomocą programu WinMerge.
* A teraz najważniejsze. Dane potrzebne do instalacji pobierają się do katalogu "Temp". Katalogi mają dziwaczne nazwy dlatego jeśli chcesz je zlokalizować to ustaw sobie wyświetlanie i sortowanie wg "Daty modyfikacji". I uważaj, bo po instalacji katalogi samoczynnie się kasują dlatego po zakończonym pobieraniu zanim klikniesz w "Instaluj" skopiuj sobie te katalogi w inne miejsce na dysku twardym. Ale tylko kopiuj a nie wycinaj. Będziesz je miał na ewentualne później. Opisz to tak aby móc to łatwo odszukać i użyć. Drugą instalację możesz już zrobić z tego pobranego i skopiowanego katalogu. Tylko uważaj bo następna instalacja dokonuje się do ostatnio instalowanego katalogu. Więc jak nie zmienisz to zainstalujesz go ponownie w tym samym co ostatnio instalowałeś nawet jeśli robiłeś to miesiąc lub rok wcześniej.
Załącznik:
Katalogi instalacyjne PRO100.png