TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 23 paź 2019, 06:45

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: 27 sie 2019, 20:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 976
Lokalizacja: K/ Krakowa
Chciałbym Was prosić o wrzucenie do waszych programów do rozkroju trzech formatek. Formatki i płyta z słojami a ich wymiary:
1000x1000 - 1szt
1000x500 - 2szt
Jak już to zrobicie to zróbcie skrina lub fotkę i wrzućcie ja tutaj
Dzięki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 sie 2019, 20:48 
Offline

Rejestracja: 13 kwie 2017, 23:22
Posty: 154
Jest dużo parametrów i składowych.

W formatyzacji na moich parametrach utnie pas po długości na 1000 i drugi na 500.

W takim wypadku wstawiam listewke 2mmx1005mm która wrzuca jaka pierwsza w pasie. Przy większej ilości formatek nie ma takiej potrzeby


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 sie 2019, 21:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 976
Lokalizacja: K/ Krakowa
No właśnie...
Też liczycie płytę na paski po długości i fajnie by było zmusić program do takiego rozwiązania jak na fotce poniżej. (To ekran z programu rozkrój)
Jeśli ktoś sprzedaje płyty na pasy to najlepsze rozwiązanie.

Ardis robi pasy albo wzdłuż 2070 albo tak jak pisałeś.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 sie 2019, 22:43 
Offline

Rejestracja: 09 cze 2019, 10:28
Posty: 81
Nowy Rozkrój dolicza mi ustawiony rzaz i dopiero jak dodam go do większej formatki to tnie poziomo, ale trzeba później pamiętać o tym i dodatkowo oznaczać:


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 sie 2019, 05:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 976
Lokalizacja: K/ Krakowa
U mnie nowy rozkrój zrobił bez dodawania jak wrzuciłem wyżej :)

A co na to optimk?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 sie 2019, 07:27 
Offline

Rejestracja: 13 kwie 2017, 23:22
Posty: 154
OlBa pisze:
Nowy Rozkrój dolicza mi ustawiony rzaz i dopiero jak dodam go do większej formatki to tnie poziomo, ale trzeba później pamiętać o tym i dodatkowo oznaczać:


Ale ręcznie musisz powiększyć formatkę, czy automat ja powiększa? W przypadku pilarki formatiwej to jest dobre rozwiązanie. Przy pile panelowej lepiej jest wstawić wirtualna listewke na 2mm która pójdzie w pył podczas cięcia, bo dzięki temu program sam zawoła formatkę 1000x1005 do zwężenia i nie trzeba o niczym pamiętać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 sie 2019, 08:04 
Offline

Rejestracja: 09 cze 2019, 10:28
Posty: 81
Powiększałem ręcznie formatkę, bo nie wychodziło mi z listewką. Pomogło dopiero jak zrobiłem ją w pionie i znowu dodałem rzaz (ale do listewki) 1004 x 5.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group