TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 17 lis 2018, 01:18

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1016 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34
Autor Wiadomość
Post: 02 lis 2018, 13:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 maja 2018, 21:28
Posty: 30
Lokalizacja: Bydgoszcz
Zawód: projektant
Specjalizacja:
Nie wiem czy dobrze pokazałem strukturę bo ja z niej nie korzystam jak na razie.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
W projektowaniu nie ma demokracji trzeba ufać specjalistom.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 02 lis 2018, 14:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 maja 2018, 21:28
Posty: 30
Lokalizacja: Bydgoszcz
Zawód: projektant
Specjalizacja:
Omen pisze:
QKI a ja mam inne pytanko. Jaki rozmiar na dysku twardym ma ta szafka jaką dałeś w pierwszym załączniku? Bo o rozmiary projektów to już się nie będę pytał, bo to zależy kto jakie robi.

A jak bym chciał taką szafkę rozbebeszyć całkowicie to wszystkie elementy da się otworzyć w "Edytorze kształtów" w PRO100? Głównie chodzi mi tu o te z których zrobione są zawiasy.


Tak , formę zawiasów ja im kazałem zrobić najprostszą by nie miała wpływu [jak we wcześniejszych ich wersjach bibliotek] na wymiarowanie i rozciaganie szafki - po prostu zaznaczone zawiasy są schematycznie. Oczywiście da się każdą część zawiasu edytować w edytorze kształtów.

Jaki rozmiar na dysku twardym ma ta szafka jaką dałeś w pierwszym załączniku? jak pokazałem wyżej cała szafka zajmuje na dysku 28 KB.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
W projektowaniu nie ma demokracji trzeba ufać specjalistom.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 02 lis 2018, 14:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 833
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Czyli u mnie już odpada, bo za dużo do wymiany. A jak każdy tu wie poprawienie czegoś zajmuje więcej czasu niż zrobienie tego od nowa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 02 lis 2018, 16:13 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Jak dobrze widzę to konstrukcja tych szafek to jest to samo co system szafek ALFA ale z dodatkami.
Możliwe że struktura się różni ale chyba nie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 lis 2018, 07:45 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Omen pisze:
Dlaczego tak wolno? Prawdopodobnie dlatego, że przesuwa się co "1" i za każdym razem wylicza jej położenie w stosunku do innych szafek.
U mnie też to występuje ale ja nie używam do przesuwania szafek strzałek


Omen ty masz starą wersje programu. Weź zrób pomieszczenie z 30 szafkami z frontami 3d i zapisz projekt. Porównaj v6 z v5 czy przesuwanie szafki jest tak samo zamulone ?
Adam pisał że 16GB ramu to mało ja mam 8 i jest 30% zużycia w momencie przesuwania szafek a procesor max 4% Ecru mówiło że jak 30% jest zużycia to jest dobrze.

Skąd to zamulenie skoro nie widać na sprzęcie by sprzęt był przeciążony ?
A może w windowsie (win10) są gdzieś wpisane jakieś przydziały zużycia podzespołów na konkretne programy ? Albo może chodzi o problem wykorzystania systemu 64 bitowego przez programy 32 bitowe ? Kray wykorzystuje 100% procesora ale samo pro100 to chyba co innego i działa na openGL czy jakoś tak, które korzysta z karty graficznej. Oczywiście mogę pisać bzdury bo nie znam się na tym tylko staram się coś zrozumieć.
Na pewno jest dziwne to zamulenie w warunkach kiedy sprzęt jest ledwo używany.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 lis 2018, 08:00 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Albo pro100 nie umie używać sprzętu albo windows nie umie pozwolić na zużywanie sprzętu przez pro100.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 lis 2018, 15:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 833
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Danio powiem tak. To przesuwanie klawiszami to musi być coś nowego bo najnowsze demo jakie mam to 6.09 International i tam to przesuwanie w ogóle nie działa. Nie wspominając nic o starszych wersjach. A mam wersje: 3.78, 4.26, 4.61, 5.45 i 6.09 International. I w żadnej z nich nie działa przesuwanie szafek za pomocą strzałek na klawiaturze w oknie programu. Sprawdziłem wszystkie wersje chociaż przyznaję szczerze, że zacząłem od tej najnowszej 6.09

Ta opcja musi być nowa tak jak np. Pipeta, której w 5.45 jeszcze nie było.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 lis 2018, 18:51 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Wysłałem zapytanie do Ecru i czekam, ale.....
Pro100 działa pod gpu a kray pod cpu i z innego źródła dowiedzialem się że jak programista program pod gpu napisze jak pod cpu to są właśnie takie efekty wolnego liczenia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 lis 2018, 19:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 maja 2018, 21:28
Posty: 30
Lokalizacja: Bydgoszcz
Zawód: projektant
Specjalizacja:
Dlatego trzeba czekać i się modlić by zrobili K-raya tak by liczyła karta graficzna jak w Cad-Kuchnie to redering będzie trwał 5 min max. Ale prędzej PRO100 v7 będzie na nowym silniku, bo stary wyłaczają to może ten K-ray nie będzie już potrzebny.

_________________
W projektowaniu nie ma demokracji trzeba ufać specjalistom.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 lis 2018, 19:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 724
Lokalizacja: K/ Krakowa
Render na kartach graficznych nie będzie wyglądał tak dobrze jak na procesorach bo instrukcje kart są przewidziane do strumieniowania a nie wielokrotnego przetwarzania obrazu. Procesory nie mają tego ograniczenia i często są szybsze niż procesory kart graficznych. Są rendery które działają na kartach ale raczej gorzej wypadają przynajmniej w mojej ocenie. (są tacy co myślą inaczej :) )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 lis 2018, 20:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 maja 2018, 21:28
Posty: 30
Lokalizacja: Bydgoszcz
Zawód: projektant
Specjalizacja:
Patrząc na redender Pro z CadKuchnie i wymagania śmiem twierdzić, że wiekszości z nas takie projekty kuchni by wystarczyły i w takim czasie co je program generuje i to głownie kartą graficzną jak to robi się np. we wszystkich grach.

"Skrócenie czasu uzyskano dzięki współdziałaniu procesora karty graficznej (GPU) i wielordzeniowej natury nowoczesnego procesora (CPU). Dwa główne zadania modułu Renderingu Profesjonalnego to zaawansowane obliczenia Global Illumination (GI): Radiosity (metoda energetyczna) oraz Ray tracing (metoda obliczeń odbić i załamań promieni)".


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
W projektowaniu nie ma demokracji trzeba ufać specjalistom.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 lis 2018, 21:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 724
Lokalizacja: K/ Krakowa
Kto co lubi...

http://www.pccpolska.pl/dwie-szkoly-ren ... pu-vs-gpu/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 lis 2018, 21:54 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Marek chyba pisze o tym że render z procesora jest dokładniejszy bo liczy każdy piksel osobno przez to dłużej liczy ale render jest dokładniejszy a z karty graficznej jest szybszy ale mniej dokładny bo tak jak by oszukiwał że nie liczy piksela osobno tylko całe grupy pikseli. Suma sumarum w cad kuchnie rendery wychodzą ładnie i nie trzeba zwykłym meblarzom wizualizacji bardzo fotorealistycznej która na dobrym procesorze robiła by sie 3 godziny.
Kray raczej nie będzie inny bo mam wrazenie ze to program zewnętrzny kupiony przez Ecru i wpasowany do Pro100 ale może się mylę.
Pro100 chyba tez sie nie zmieni jesli chodzi o render z karty graficznej bo bezsensu jeśli jest kray i jeśli taka przeróbka renderingu z karty graficznej wymagała by duzych nakładów pracy i pieniędzy.
Kray jest ok na Ryzen 7 1800x średnio renderingi robię w 5 minut wiec wszystko było by ok z tym programem gdyby funkcje w programie były dopracowane np warstwy kolorowych lini wymiarowych git sprawa ale nieskończona w połowie drogi itd.
Ja mam dziwne wrażenie ze urósł mi apetyt na lepszy program i widzę jak bardzo można by pro100 ulepszyć i nawet pisałem Ecru by robili bo ja chce płacić za dodatki a oni nie robią. Znaczy robią CNC którego nie mam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 lis 2018, 22:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 maja 2018, 21:28
Posty: 30
Lokalizacja: Bydgoszcz
Zawód: projektant
Specjalizacja:
Świeta prawda

_________________
W projektowaniu nie ma demokracji trzeba ufać specjalistom.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 lis 2018, 22:53 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Kray wyszedł rok temu a dopiero teraz Pani na youtube pokazała jak ustawić właściwości 4 materiałów pod Kraya i zostało jeszcze z 15 do pokazania.
Ten szef z Ecru to się mnie nic nie słucha :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 lis 2018, 23:34 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Panorama z Krayem http://tatianam.ucoz.net/Panorama/Kvart ... _0_95.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

A tu bez kraya. Też ładnie.
http://tatianam.ucoz.net/Panorama/Kvart ... ovaja.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Super te panoramy im wychodzą http://miramela.ucoz.net/html/panorama_1-2.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 lis 2018, 23:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 724
Lokalizacja: K/ Krakowa
Ta pani nie pracuje w Ecru, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 lis 2018, 07:39 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Możliwe ze rynek programistów jest sporo trudniejszy niz meblowy i moze dlatego funkcje są robione na szybkiego bo płace są wysokie. Pewnie gdyby Pro100 nie zarabiał poza granicą to by nie istniał.
Nauczyciel exela 600-1200 netto za dzień pracy.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 lis 2018, 09:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 833
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Danio ale te panoramy jakie dałeś to są rendery takich projektów jak na stronie PRO100. Dużo ważą i długo się robią, bo mają bardzo dobre materiały ale też są zrobione z elementów o dużej wadze.
Dziękuję nie skorzystam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 lis 2018, 11:27 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Nie prawda.
W jednym projekcie od Ecru oczywiscie była ładna lampa ale to żarówka zamulała program.
Tu chodzi o bryły tak wysoko rozdzielcze że tej rozdzielczości nigdy nie zobaczysz w renderingach Pro100, więc takie nie na wyrost zrobione bryły (okolo 10-50 kb) w renderingu wyglądają tak samo jak te wysokorozdzielcze (okolo 1000-5000 kb)
Ostatnio też zauważyłem że firanka z materiałem półprzeźroczystym nie gładkim potrafi wydłużyć rendering 2-3 krotnie i to tylko w przypadku jeśli ją widac w widoku kamery bo jak by byla poza kamerą to na rendering chyba nie ma wplywu. Ale juz dawno tego nie testowalem wiec szczegółów nie powiem.
Materiały też muszą byc dobre ale nie na wyrost i praktycznie większość powinny miec normalmapy które chyba nie specjalnie spowalniają rendering a dają bardzo dobre efekty struktury.
Ecru popelnia błąd ze tego nie uczy użytkowników którzy zamiast umieć korzystać i być zadowoleni to narzekają przez co np Ylone stracili.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 lis 2018, 07:50 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 lis 2018, 21:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 833
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Ostatnio (od dwóch dni) wziąłem się za próbę zrobienia normalmap. Jak do tej pory wychodzi mi to kiepsko, bo nie wiem jak to zrobić aby obrazek, który chcę znormalmapować wyglądał ładnie. W tej chwili jest to groch z kapustą.

Za to dobija mnie ten element w PRO100 który mogę zrobić cieńszy niż 1 mm. Ale teraz już wiem, pomiędzy którymi wersjami PRO100 stworzyli ten błąd jaki mamy do dzisiaj. W wersji 4.26.8 ten błąd jeszcze nie występuje, ale w wersji 4.61 już jest. Z tym, że w w wersji 4.61 jak zrobię element cieńszy niż 1 mm to już nie można go rozciągnąć. Nic nie daje wpisywanie większych wymiarów pozostaje taki cieniutki. Co jest w tym najlepsze. Mianowicie to, że wersja 4.61 w okienku informacyjnym o wersji programu ma datę 1998-2008. Czyli 10 lat męczarni z tym choler..wem.

Jutro do nich dzwonię i powiem im o tym. Niech zlokalizują w kodzie zmiany jakie wprowadzili w konkretnej wersji programu. Mają pewnie dostęp do wszystkich wersji PRO100 jakie się ukazały. To wtedy będą mogli bardziej szczegółowo się zaznajomić z tematem z krótszego wyrywku czasowego.

I odkryłem jeszcze jedną rzecz. Mając wersję demo International chciałem sobie zrobić podmiankę plików konfiguracyjnych z demo międzynarodowego do pełnej polskiej. Może by się udało stworzyć w ten sposób legalną wersję PRO100 International. I wiecie co? Pewnie bym go uruchomił ale z powodu braku jednego komponentu nie chciał się uruchomić. Mianowicie dopominał się o klucz do wersji międzynarodowej. Czyli jestem już blisko. Jeszcze jakiś czas i może uruchomię tą cholerną zakładkę z ułamkami w wymiarach, która jest w oknie konfiguracji programu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 lis 2018, 21:49 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Popytaj Ecru o te ułamki. Mnie też zastanawiało ze w imperial są ułamki a w naszym Pro100 nie ma a to przecież ten sam program tylko z różnicą że tam są cale zamiast milimetrów. Czekam jeszcze na instrukcje do pliku .ini od Ecru.

Ja kiedyś normalmapy próbowałem w jakimś do tego specjanym programie online. Ecru powinno zrobic poradnik jak zrobić normalmape i dodatkowo powinni zrobic biblioteki materiałów by stolarze a nie projektanci mieli łatwo działać by byli zadowoleni z efektów i możliwości by chwalili i sprzedaż programu rosła, no ale coż, ten szef z Ecru nic się mnie nie słucha.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 lis 2018, 21:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 833
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Dobra. jest tak. Dzwoniłem dzisiaj do nich i oto co się dowiedziałem.

Pierwsza rzecz. Wymiar z dokładnością do chyba 0,00000001 mm (taka dokładność jest w międzynarodowej wersji Demo) pozostaje bez zmian. Ale nawet kiedy ustawi się taką dokładność to program zmniejsza formatkę do maksymalnie 0,001 mm. Jeśli będzie to zmniejszane ręcznie, a nie przez wpisanie wymiaru. Ręcznie nie udało mi się przesunąć do mniejszego wymiaru. Dostęp z polskiej wersji do takiej dokładności w tej chwili nie ma sensu (co nie znaczy, że w przyszłości ten sens będzie jednak miało). Ale praca programu z taką dokładnością już ten sens ma.
A teraz najważniejsze. Te ułamki milimetra to jest dla ładniejszego wyglądu kół, zaokrągleń itp w programie. Gdyby było zrobione co 1 mm to np. kula będzie zrobiona z 360 pasków. Teraz jest zrobiona z 1000 pasków. Jest po prostu bardziej równomierny kształt. Nie widać schodków.

Jedyne co "spróbują" naprawić, to to aby np. szafka, która składa się z kilku lub kilkunastu elementów o ułamkowym wymiarze podczas ręcznego rozciągania nie wchodziła sama w konflikty z elementami znajdującymi się w pobliżu.

Co do normalmapy. To plik normalmapy można przygotować podobno w "Gimpie". Z tym że to nie jest takie proste. Podobno aby go zrobić to trzeba trochę przysiąść i poświęcić na to czasu. Kto nie zna programu graficznego to będzie siedział dłużej. Kto jest z nim zaznajomiony poświęci na to mniej czasu. Podobno plik normalmapy to jest plik graficzny w kolorze biało-czarnym i wszelkich odcieniach szarości. Biały określa najwyższy punkt uwypuklenia na grafice. Czarny natomiast najniższy czyli najgłębsze czeluście cienia. Szare określają tony pośrednie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 lis 2018, 08:20 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Omen pisze:
Te ułamki milimetra to jest dla ładniejszego wyglądu kół, zaokrągleń itp w programie. Gdyby było zrobione co 1 mm to np. kula będzie zrobiona z 360 pasków. Teraz jest zrobiona z 1000 pasków.

Widziałeś jak wygląda koło z 360 pasków i z 1000 pasków ? ja jestem za bardzo dociekliwy i na słowo nie wierzę w 100% tym bardziej że przypuszczam że ułamki są po to aby wersja pro100 nasza była taka sama jak Imperial by łatwiej było robić zmiany w programie które pasują do jednej i drugiej wersji. Pomijając już te paski koła i Imperial w ułamkach to powinno dać się zablokować pojawianie ułamków praktycznie w każdym elemencie meblowym w którym nie chcemy aby były. Prawdopodobnie te ułamki jest bardzo trudno wymyślić jak zlikwidować no ale co zrobić jak nie ma "100 głów, to nie jedna" na forum o Pro100 które nie istnieje.

PBstol napisz jak działa u ciebie likwidacja ułamków.

Ylona jak u ciebie działa w CADKuchnie szafka 800mm szeroka po rozciągnięciu na 801mm ? dwa fronty 400mm wtedy jaki mają wymiar szerokości ? 400,5 mm ?



Galmat pisze:
Jeśli w szafce po rozciągnięciu wychodzą mi jakieś ułamki to zmieniam jej rozmiar do pełnego wymiaru.Nawet w rozpisce jak przerzucam do rozkroju to mam oddzielnie fronty, oddzielnie HDF na plecy i 16 na dna szuflad. Nie ma tylko zaznaczonej krawędzi do oklejania. A .. I nazwy szafek niektóre mam po angielsku a co za tym idzie nazwy formatek również .. Nie chce mi się tego zmieniać bo trochę za dużo roboty

Danio pisze:
Galmat z tego co piszesz to jest tak samo jak w Pro100 tylko z tą różnicą ze program Ci pokazuje ułamki i ze możesz sobie je poprawić. Właśnie taką propozycje podsunąłem do Pro100 ale niestety nie mam konkretnych informacji co z tym zrobią.
Kiedyś pisałem do Ecru by np ułamki pokazywały się na czerwono w strukturze lub w rozpisce którą można edytować lub może jeszcze jakoś lepiej zrobić, ale to chciałem w 100 osób przemyśleć a nie sam, na forum o Pro100 które nie istnieje.

Omen pisze:
Jedyne co "spróbują" naprawić, to to aby np. szafka, która składa się z kilku lub kilkunastu elementów o ułamkowym wymiarze podczas ręcznego rozciągania nie wchodziła sama w konflikty z elementami znajdującymi się w pobliżu.
Absolutnie się nie zgadzam by to była jedyna zmiana. Widoczność ułamków i ich edycja jak wyżej opisywałem musi być obowiązkowa i będę o to walczył szefie z Ecru :D

Omen pisze:
Co do normalmapy.
W google normalmapy prawie zawsze widziałem w odcieniach fioletu i wbudowane w pro100 też są w takich odcieniach więc dziwne że o czarno-białych piszesz. Skoro wiedzą że trudno jest robić normalmapy to powinni je zrobić dla nas i wiele razy im pisałem że głupio jest robić tak by 1000 stolarzy każdy z osobna robił jedno i to samo, ecru powinno zrobić to raz i by każdy miał gotowe, jeśli wymaga to pobierania opłaty to wymaga ale to jest dużo mądrzejsze niż powiedzenie meblarzowi "zrób se, naucz się a jak sobie nie radzisz to twój problem"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 lis 2018, 22:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 833
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Danio pisze:
Widziałeś jak wygląda koło z 360 pasków i z 1000 pasków ?
Widziałem i Ty też możesz je zobaczyć. Wystarczy, że uruchomisz zakładkę "Toczenie". Weź element o grubości 1 mm w oknie "Toczenie" wpisz: kroki=360 i kąt=360 oraz kroki=1000 i kąt=360. Potem popatrz na bok tych walców i daj zbliżenie 1:1 lub 1:5. Zobaczysz wtedy różnicę. Oczywiście to nie jest nic wielkiego bo i jeden, i drugi wyglądają ładnie.
Co do tego że program jest jeden i ten sam to się zgadza. Nie będą przecież pisali dwóch wersji jednego programu, bo zaczną się one rozwijać własnymi drogami.
Danio pisze:
Absolutnie się nie zgadzam by to była jedyna zmiana.
Ale to jest jedyna zmiana dotycząca tego konkretnego problemu, bo ułamki już macie. Jeśli stworzysz szafkę z elementów, które są z ułamkami i je zgrupujesz to tak jakby był to jeden element. Teraz w programie jest tak, że jeden element sąsiadujący z innymi jednymi elementami działa super i nie wchodzi tak w konflikty jak szafka w stosunku do innej szafki. I ten błąd powinni naprawić. A inne błędy to inne naprawy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1016 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group