TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 22 cze 2018, 21:20

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
Post: 25 maja 2018, 07:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 456
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
Danio pisze:
tylko że w Corpusie się to nie sprawdzi bo każdy projekt był by odrzucony (aluminiowe ściany itp.).


Danio pierniczysz jak potłuczony :-) Czy ty widziałeś kiedykolwiek Corpusa w działaniu ? Widziałeś jak się robi rendering ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 maja 2018, 08:22 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 3682
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
W Corpusie jest mało tekstur i mało modeli 3D do wyboru. Można sobie ściągnąć, ale ja nie mam na to czasu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 maja 2018, 08:44 
Offline

Rejestracja: 07 lis 2017, 09:31
Posty: 15
Lokalizacja: Warszawa
Specjalizacja: zintegrowane systemy CAD/CAM/PDM/ERP
lignumsoft pisze:
Chłopaki mają 350 wdrożeń - ja w 3,5 roku mam 218 :-), lepiej powiem w wielu firmach są oba te programy :-)


Czy mógłby Pan wymienić nazwy klilku firm, które korzystają z obu rozwiązań? :)

_________________
Oficjalne konto dystrybutora oprogramowania TopSolid w Polsce
Masz pytania? Napisz do nas!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 maja 2018, 12:07 
Offline

Rejestracja: 16 sty 2018, 01:09
Posty: 76
lignumsoft pisze:
Danio pisze:
tylko że w Corpusie się to nie sprawdzi bo każdy projekt był by odrzucony (aluminiowe ściany itp.).


Danio pierniczysz jak potłuczony :-) Czy ty widziałeś kiedykolwiek Corpusa w działaniu ? Widziałeś jak się robi rendering ?


Liepiej żeby gumowe były.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 maja 2018, 12:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 456
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
TOPSOLUTION pisze:
Czy mógłby Pan wymienić nazwy klilku firm, które korzystają z obu rozwiązań?


Niestety publicznie tego nie mogę zrobić - bo musiałbym się zapytać tych firm czy mogę. Nie chcę ryzykować teraz jest masakra z RODO ( przez odstanie 3 dni to to co się dzieje to jest dramat ). Prywatnie jak się spotkamy na targach nie ma problemu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 maja 2018, 14:57 
Offline

Rejestracja: 14 maja 2013, 20:32
Posty: 696
Lokalizacja: Tychy
:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 maja 2018, 19:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 19:03
Posty: 2128
Lokalizacja: Dobrzyków/Płock
Zawód: stolarz (chyba)
Specjalizacja: schody
Mi taka wizualizacja wystarczyłaby w zupełności gdybym przyszedł do kogoś po usługę. Po co się spuszczać nad super realistyczną wizką skoro nie od tego zależy efekt końcowy? Ja od pewnego czasu nawet projektów nie robię zbyt dużo a jak już muszę to bardziej pod produkcję a nie dla klienta. A mam możliwość eksportowania modelu 3d na zewnętrzny serwer gdzie klient otrzymuje link do swojego projektu i może nim obracać na wszystkie strony. Jak do tej pory wysłałem jeden taki projekt bo klient chciał zobaczyć jak mu będą szyby pasować. A wykupiłem chyba 100 miejsc na serwerze :D

_________________
Krawaty wiąże, usuwam ciąże.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 maja 2018, 20:49 
Offline

Rejestracja: 14 maja 2013, 20:32
Posty: 696
Lokalizacja: Tychy
Też tak wysyłam rysunki wykonawcze. Z tym że trzeba pobrać 3D PDF


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group