|
A ja napiszę tak: Co do pana Pawła serwisanta to polecam bo bardzo pomocny człowiek, ja kilka razy telefonicznie korzystałem już z jego pomocy.
A co do samej oklejarki napiszę tak: Mam Compact 4.2 czyli mniejsza siostra, rozebrałem ją praktycznie co do śrubki, (jest temat tu na forum o niej) jest to pierwsza taka maszyna u mnie i moja opinia nie będzie jakaś miarodajna, bo nie mam porównania do innych marek.
No ale, patrząc tak swoim chłopskim okiem to jest dość prosta maszyna, nie ma skomplikowanych układów czy to pneumatycznych czy to elektrycznych, rama wygląda na solidną, bo jest zrobiona na dość grubej belce (chyba na ceowniku) rolki dociskowe też są umiejscowione na solidnej belce. Compact 7 ma chyba dwa agregaty więcej jak moja, z tego co oglądałem po necie to agregaty kapówek i frezujące wyglądają identycznie jak u mnie. Regulację ogarniałem ostatnio i jeśli chodzi o frezy jest dość prosto, kapówki wyregulować też dość prosto, gorzej już z pneumatyką od kapówek, ale pan Paweł podpowiedział co i jak i to ogarnę. Podejrzewam że w siódemce dodatkowe agregaty też nie będą problematyczne w regulacji. Ja mam maszynę z 2005 roku i chyba z podobnych lat są te siódemki. Części mają w serwisie, ale można też ogarnąć niektóre rzeczy samemu, ja trochę zamawiałem na Aliexpresie. Jak chcesz kupić używaną to musisz posprawdzać parę rzeczy jak garnek klejowy, a dokładnie wałek, kardany w napędach bo one lubią być wyhuśtane, rolki na belce dociskowej, ale to idzie dokupić. Najważniejsze żeby pneumatyka była sprawna i dobrze wyregulowana, choć to też da się ogarnąć. Elektryka też, choć to też jest pewnie do ogarnięcia, ale u mnie wszystko działa do tej pory. A jeśli chodzi o działanie to na podstawie mojej powiem tak, moja wiele przeszła i teraz po remoncie chodzi dalej i pewnie będzie chodzić. Jeśli chodzi o jakość oklejania to ja jestem zadowolony, muszę poprawić dłutem albo cykliną, no ale ja mam tylko frezy do naddatku okleiny, a w modelu 7 są jeszcze cykliny i polerki, więc kwestia ustawienia. Dobrze ustawisz i "będziesz pan zadowolony" W firmie gdzie zamawiam fronty lakierowane też chłopaki mają Cehisę, trochę młodszą bo z dotykowym ekranem, ale jak podpytywałem co i jak to zadowoleni są z niej.
Jak chcesz to przeczytaj temat o mojej Cehisie, jest tam trochę zdjęć rozebranych agregatów, a jak masz jeszcze jakieś pytania to podpowiem co wiem.
|