TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 09 gru 2025, 20:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość

OKLEINIARKA SCM MINIMAX ME40 TR
Proszę o opinie.

k100 z zarabianiem naroży

mam holzhera 1315 z 2007 roku nie mam z nim żadnych problemów ale kupiłem 3 letniego z zaprzyjaźnionej firmy gdzie pracował na jednej zmianie.
my oklejamy 100-200 metrów dziennie a znajomy okleja na takiej usługowo i 6000mb dziennie nie jest problem

Możesz zerknąć również na ofertę Lazzuri.

https://www.lazzuri.pl/

pogodameble pisze:

Rozmawiałem z handlowcem i serwisanetem na temat zarabiania naroży w K100 i nie ma takiej opcji.
Ty masz zarabianie naroży?

Korzysta może ktoś z okleiniarki InfoTec Basic i może powiedzieć jak się sprawuje ?

Burzowy pisze:
pogodameble pisze:

Rozmawiałem z handlowcem i serwisanetem na temat zarabiania naroży w K100 i nie ma takiej opcji.
Ty masz zarabianie naroży?

https://www.youtube.com/watch?v=c9n_3V1 ... latoItalia

Natomiast, jeżeli nie ogranicza Cię miejsce to bierz k360

Niepotoczny pisze:
Korzysta może ktoś z okleiniarki InfoTec Basic i może powiedzieć jak się sprawuje ?

To jest cehisa z brandingiem InfoTeca

To wiem, pytanie jak to na dłuższą metę działa?

Jak nowe to zapewne będzie działać. Lange śmigają i ludzie nie narzekają. Moim zdaniem największym problemem tych maszyn jest sztywność korpusu a raczej ich brak. Garnek klejowy nie ma regulacji kąta i frezy wstępne są na sztywno czyli jak uwalisz to od razu trzeba wymieniać głowice albo kombinować z podkładkami. IMO zdecydowanie polecam SCMa

Specjalizacja: meble … czyli manufaktura na zamówienie :-)
Pogoda dotyka bardzo ważnych kwestii o których wielu kupujących nie ma pojęcia a są niezwykle istotne.Kwiatki wychodzą po zakupie jak jest pozamiatane.

Tak, u mnie jest właśnie pozamiatane. Nie doczytałem i nie dopytałem. Kupiłem k100 miesiąc temu. Teraz wybrałbym inaczej.

Witam.
Szukam opinii na temat cehisa compakt 7
Co to warte?

Chcesz rzeczowej wiedzy na temat Cehisy to dryndnij do Pawła, serwisant z Cehpolu 660 408 838

Awatar użytkownika

Zawód: prezes, kierowca, projektant, montażysta
Specjalizacja: różne dziwne,skośne i nietypowe meble z płyty
A ja napiszę tak:
Co do pana Pawła serwisanta to polecam bo bardzo pomocny człowiek, ja kilka razy telefonicznie korzystałem już z jego pomocy.

A co do samej oklejarki napiszę tak:
Mam Compact 4.2 czyli mniejsza siostra, rozebrałem ją praktycznie co do śrubki, (jest temat tu na forum o niej) jest to pierwsza taka maszyna u mnie i moja opinia nie będzie jakaś miarodajna, bo nie mam porównania do innych marek.

No ale, patrząc tak swoim chłopskim okiem to jest dość prosta maszyna, nie ma skomplikowanych układów czy to pneumatycznych czy to elektrycznych, rama wygląda na solidną, bo jest zrobiona na dość grubej belce (chyba na ceowniku) rolki dociskowe też są umiejscowione na solidnej belce. Compact 7 ma chyba dwa agregaty więcej jak moja, z tego co oglądałem po necie to agregaty kapówek i frezujące wyglądają identycznie jak u mnie. Regulację ogarniałem ostatnio i jeśli chodzi o frezy jest dość prosto, kapówki wyregulować też dość prosto, gorzej już z pneumatyką od kapówek, ale pan Paweł podpowiedział co i jak i to ogarnę. Podejrzewam że w siódemce dodatkowe agregaty też nie będą problematyczne w regulacji.
Ja mam maszynę z 2005 roku i chyba z podobnych lat są te siódemki.
Części mają w serwisie, ale można też ogarnąć niektóre rzeczy samemu, ja trochę zamawiałem na Aliexpresie.

Jak chcesz kupić używaną to musisz posprawdzać parę rzeczy jak garnek klejowy, a dokładnie wałek, kardany w napędach bo one lubią być wyhuśtane, rolki na belce dociskowej, ale to idzie dokupić. Najważniejsze żeby pneumatyka była sprawna i dobrze wyregulowana, choć to też da się ogarnąć. Elektryka też, choć to też jest pewnie do ogarnięcia, ale u mnie wszystko działa do tej pory.
A jeśli chodzi o działanie to na podstawie mojej powiem tak, moja wiele przeszła i teraz po remoncie chodzi dalej i pewnie będzie chodzić. Jeśli chodzi o jakość oklejania to ja jestem zadowolony, muszę poprawić dłutem albo cykliną, no ale ja mam tylko frezy do naddatku okleiny, a w modelu 7 są jeszcze cykliny i polerki, więc kwestia ustawienia. Dobrze ustawisz i "będziesz pan zadowolony"
W firmie gdzie zamawiam fronty lakierowane też chłopaki mają Cehisę, trochę młodszą bo z dotykowym ekranem, ale jak podpytywałem co i jak to zadowoleni są z niej.

Jak chcesz to przeczytaj temat o mojej Cehisie, jest tam trochę zdjęć rozebranych agregatów, a jak masz jeszcze jakieś pytania to podpowiem co wiem.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.